Rozhovor se zubní lékařkou a známou blogerkou Kristý z blog Teeth and Heels

IMG_3478Velmi milá a usměvavá blogerka Kristýna vás jistě překvapí svou profesí zubní lékařky. I když ze zubařů máme většinou strach, Kristýna působí velmi příjemně. Jelikož oba její rodiče jsou zubaři a od dětství se pohybovala v tomto prostředí, vedla její volba jasným směrem. Nyní je maminkou na plný úvazek, ale volnou chvilku ráda věnuje blogování o kosmetice, cestování, zdravé stravě, knížkách, i své profesi. Jak se dostala k blogování? Jaké nejčastější chyby děláme v péči o zuby? Jak se správně o zuby starat? To se dozvíte v našem rozhovoru na blogu NuSpring.

Jak vás napadlo natáčet videa na youtube a začít se věnovat blogování?

Vždy jsem ráda sledovala zahraniční youtube kanály a v podstatě jsem se vše o make-upu a líčení naučila právě takhle. Občas jsem poradila kamarádkám a ony mi říkaly, ať si taky založím nějaký blog :).

Ze zubařů mají lidé často strach. Myslíte si, že to je zbytečné? Máte nějaký kuriózní případ, kdy se váš pacient bál zákroku?

Těch mám spoustu. Bohužel mnoho lidí má blok ještě z dob minulých, často i z dětství. Dnes už ale máme možnost anestezie téměř vždy. Chápu, že návštěva zubaře asi není něco, na co se člověk těší celý týden, ale nemusí to být vždy o bolesti. Kolikrát jsem se se svými pacienty i dost nasmála, třeba i během ošetření.

V čem děláme nejčastěji chybu v péči o zuby?

Ve špatné technice čištění.

Jak bychom se měli správně o své zuby starat?

Čistit minimálně 2x denně a to ráno a večer, plus když to stihneme i po obědě. A nezanedbávat mezizubní hygienu! Můžeme používat i ústní vodu, ale ta je jen jako doplněk po vyčištění. Hlavně nevěřte těm reklamám, kde se vám snaží namluvit, jak ústní voda odstraní téměř všechen plak!

Dá se správnou péčí o zuby pomoci třeba i už hodně špatnému stavu zubů?

Určitě! Sice to bude vyžadovat častější návštěvy u zubního lékaře, ale téměř vždy se najde řešení.

V čem jsou Češi oproti ostatním státům neobezřetní v zubní péči? Máme častěji zubní kazy než v zahraničí?

Nemyslím si, že by to v České republice bylo prokazatelně horší, ale co musím podotknout celkově co se týče zdravotní péče v Čechách – lidé až příliš často spoléhají na pojišťovnu a na to, že nic většinou neplatí. Například v Americe je návštěva zubního lékaře dost drahá záležitost a tak se lidé snaží o svůj chrup více pečovat. Ale samozřejmě je to individuální záležitost a nemohu tvrdit, že všichni Češi takto smýšlejí. Každopádně je vždy lepší prevence, než řešení zubního problému.
blog kristý2
blog kristý

Autorem příspěvku je null
Publikováno 30. 03. 2016
* Povinné položky

Zanechte komentář

  • Eva Kroutilová

    Kristýnka je opravdu velice milá a inteligentní mladá žena. Její videa jsou moc pěkná a já při poslechu relaxuji. Psali jste o tom, že paní Kristýnka testovala vaší kosmetiku a ráda bych se podělila o její zkušenosti. Děkuji Eva

  • Eva Kroutilová

    Jsou to pro nás velmi užitečné informace. Základy určitě známe všichni, ale vždy se najde zajímavá informace k doplnění ústní hygieny. Navíc Krystýnka je velice milá a krásná mladá paní. Děkuji eva

    1. Iwka Catajska

      Dobrý den paní Evo, rádi bychom také věděli více o tom, jak se správně starat o zuby. Myslím si, že dnes je zubní péče mnohdy zanedbávaná. Kolem sebe máme ve všem sladké a zvláště u dětí ten stav zubů není vždy příznivý. Proto jsem ráda, že blogerka Kristýna točí i videa, jak si čistit zuby nití, jak se o ně starat, recenze na zubní kartáčky… Osobně jsem ráda, když se dozvím názor odborníka. 🙂 Krásný den přeje Kristýna z NuSpring

  • Martina

    Díky za pěkné tipy 🙂