Smíšená pleť

Často slýcháváte pojem „zlatá střední cesta“. Ovšem jak zlatá je smíšená pleť, o tom bychom mohli polemizovat. Jestliže vás trápí kombinace mastné a suché pleti, pak jste i vy poznala kouzlo zlaté střední cesty. Tentokrát byste si však asi raději nechali tuto možnost ujít.

Smíšená pleť nejčastěji trápí ženy v mladším věku, případně se může objevit ale i ve zralejších letech. Je typická kombinací zcela protichůdných typů pleti – suché a mastné pokožky. Přičemž suchá (normální) místa jsou často viditelná na tvářích a mastná na tzv. T-zóně (čelo, nos, brada).

Čím je smíšená pleť způsobená?smisena pleť

Pleť může trápit hned několik nedokonalostí způsobených nadmírou kožního mazu v T-zóně a jejím nedostatkem na tvářích. Příroda vám tak nadělila starosti obou typů pleti v podobě suchý míst, které žízní po hydrataci a zároveň mastné až aknózní pleti, jež je typická rozšířenými póry, které by potřebovaly vyčistit a stáhnout.

V létě jsou častými problémy mastná místa, která jsou při vyšších teplotách, když ještě vstoupí do hry pot, více viditelná. Póry jsou otevřené a nečistoty do nich vstupují bez zaklepání. V zrcadle pak můžete pozorovat přibývající černé tečky, které pocit spokojenosti příliš nedodají. Spíše nás ujistí v tom, že je něco špatně.

Jak zatočit se všemi nedostatky?

Ačkoliv čistíte a máte pocit, že používáte správné výrobky, stále se vám nedaří pleť korigovat? Možná si často říkáte, kdyby tak šla suchá a mastná místa nějak zprůměrovat a byl by klid. Toho ale jen tak nedocílíte, pokud se o pleť nezačnete pořádně starat.

Nemusíte používat několikero kosmetických výrobků na jednotlivé typy pleti. Dnes již je díky moderním technologiím k dispozici kosmetika, která dokáže pečovat o obě krizová místa.

Min127
Balíček kompletní péče o smíšenou pleť obsahuje: Pleťový pěnivý gel mikro Lufa, Hydratační krém pro normální pleť (vhodný i pro smíšenou pleť) a Čisticí bahenní masku.

Suchá místa jsou potřeba zvláčnit a hydratovat a mastná místa potřebují pravidelné čištění micerální čistící vodou, případně mlékem/mýdlem/gelem a peelingen. O kvalitní vyčištění póru se vám postarají hloubkově čistící pleťové masky, které je vhodné aplikovat 1-2 krát týdně. Rozdíl uvidíte hned.

Nikdy pleť nezatěžujte a nevysušujte přípravky s alkoholem, které by navíc suchým místům ještě přidaly další trápení. A naopak zase ji nezásobujte těžkými, výživnými krémy, které mastné zóně přidají na jejím lesku. Vyberte tu správnou péči, která vám pomůže docílit krásné pokožky. Více o tom, jak se starat o smíšenou pleť, se dozvíte v pokračování tohoto článku zde.

Tip na péči o smíšenou pleť

micelarni voda

* Povinné položky

Zanechte komentář

  • Jiřikovská Andrea

    Dobrý den,ráda bych se zeptala a nechala si doporučit kosmetiku.Mám spíše smíšenou pleť,trochu citlivou.Je mi 39 let,moc se nelíčím,jsem sportovní typ a proto bych měla ráda krásnou pleť:-)Ráda bych zkusila i vaší dekorativní i tělovou kosmetiku.Používám spíše řasenku a tvářenku a rty trochu výraznější.Koukala jsem na rtěnku v tužce.Děkuji moc za odpověď.Andrea Jiřikovská

    1. NuSpring

      Dobrý den paní Andreo,
      velmi děkujeme za Váš dotaz. 🙂 Odpovím Vám na mailík, bude to delší povídání. 🙂 Přeji hezký den. Kristýna Šourková NuSpirng.cz