5 kroků ke krásné pokožce bez celulitidy

Pomerančová kůže, celulita, lipohypertrofie – to všechno jsou synonyma, kterými je označována celulitida. Trápí častěji ženy, než muže a to všech věkových či váhových kategorií. Tělo ženy má větší tendenci v těchto postižených partiích ukládat zásoby tuku. Svou roli v tvorbě celulitidy navíc hrají i hormony. Ženský hormon estrogen zvyšuje ukládání tuku, zadržování vody a sodíku, změkčuje vazivo.

Jak celulitida vzniká?

Ano, bylo by to až příliš jednoduché svádět to jen na hormony, dědičnost nebo naše dysfunkce. Mnohdy si za vznik celulitidy můžeme sami. A to špatnou životosprávou – nekvalitní jídelníčkem, kouřením, nedostatkem pohybu, stresem či špatným pitným režimem.
Celulitida vzniká důsledkem zvýšení objemu podkožních tukových buněk, které tělo vytlačuje proti povrchu pokožky a tím zamezuje průtoku krve a lymfy. Vytváří nevzhledné ďolíčky, které se mnohdy snažíme maskovat, nebylo by ale lepší je rovnou odstranit? Připravili jsme pro vás 5 kroků, které by vám měly pomoci k pokožce bez celulitidy.
 
1. Snažte se dopřát svému tělu dostatek pohybu. Stačí jít na tramvaj či autobus pěšky. Nechte klíčky od auta doma a raději si zaskočte do obchodu či na poštu svižnou chůzí, na bruslích či na kole. Stačí si najít alespoň půl hodiny denně na pohyb. Důležitá je pravidelnost. Najděte si něco, co vás baví a přinese vám radost. Všechno pak půjde nakonec samo, ani nebudete vědět, jak jste toho docílili.
 
2. Vyměňte horkou koupel za střídavou sprchu. Pro jednou vynechte koupelový rituál. V letních měsících vám dodá mnohem více energie krátká sprcha. Zkuste se sprchovat střídavě teplou a studenou vodou. V poměru 3 ku 1. Podpoříte tak lymfatický a krevní oběh.
 
3. Místo po mýdle zkuste sáhnout také po tělovém peelingu. Právě ten dokáže stimulovat krevní oběh a prokrvit tak pokožku. Bahenní peeling s výtažky z Mrtvého moře navíc perfektně podporuje látkovou výměnu, odstraňuje odumřelé kožní buňky, pomáhá vyhlazovat, tvarovat a zpevňovat pokožku.
 
4. Každodenní domácí masáž lufou, rukavicemi či kartáčem povzbuzuje cevní a lymfatický oběh. Nezapomínejte na krouživé pohyby směrem k srdci. Začít můžete už u kotníků a pokračovat směrem nahoru. Pokud toužíte i po odborné péči, dopřejte si lymfatické masáže, díky kterým povzbudíte lymfatický oběh.
 
5. Krém jen na mazání? V žádném případě! Látkovou výměnu a krevní oběh perfektně podpoříte právě mlékem či sprejem proti celulitidě, který je nejlepší používat 2 krát denně. Díky obsahu výtažků z řasy Euglena, kofeinu a rohatce žlutého zrychlují krevní oběh a pomáhá tak redukovat podkožní tuk.
 
Váš NuSpring.cz
 

* Povinné položky

Zanechte komentář