7 tipů na zero waste kosmetiku

Také vás trápí, kolik zbytečného jednorázového plastu končí v odpadu? Hledáte náhrady vašich oblíbených produktů bez plastu? Snažíte se také o zero waste domácnost? Pojďme se podívat na přírodní plastic free kosmetiku. Zero waste kosmetika, která je snadno k dostání na našem e-shopu a těší se stále větší popularitě. Ne každý z nás má čas vyrábět si vlastní přírodní kosmetiku nebo přírodní ekodrogerii. Nemusíte se ale bát, že byste museli dělat kompromisy. Existují výrobci přírodní kosmetiky, kteří na ekologii myslí a vyrábí svou kosmetiku bez zbytečného plastu. Které značky to jsou?

Zero waste kosmetika? Tip na 7 značek se zeleným srdcem

Prošla jsem pečlivě všechny značky přírodní a bio kosmetiky a vybrala jsem pro vás ty nejoblíbenější u našich zákazníků, které stojí za zmínku. Značky takové, které mají top kvalitu, nádherné designové obaly a ekologické smýšlení. Sami se zapojují do různých ekologických projektů. Jejich láska k přírodě i k tomu, co dělají, je cítit již na první pohled. Které značky to za nás jsou? Jednoznačně Inlight, Ponio, Mylo, Biorythme, Georganics, Malinna a CosmetikaBio. Jejich přírodní kosmetiku najdete buď ve skle nebo v papírových obalech. Ponio i Mylo nově přišlo s kompostovatelnými obaly, které najdete na některých jejích produktech jako jsou balzámy na rty. Za nás mají jednoznačně palec nahoru!

7 tipů na zero waste a plastic free kosmetiku

Inlight 100% čistá bio kosmetika z Velké Británie ve skle

Značku bio kosmetiky Inlight máme s holkama velmi rády. Ve všech produktech značky Inlight jsou použity pouze 100% organické látky s certifikací Soil Association, na které nebyly použity pesticidy, umělá hnojiva a další látky z řad vylepšováků našich chemických laboratoří. Chtějí vybírat jen ty nejlepší suroviny, které jsou čisté a mohou tělu něco dát. Jsou prvními z výrobců Velké Británie, kteří dostali akreditaci společnosti Cosmos. Jejich heslem je etická krása, která vyrábí produkty s úctou nejen k našemu tělu, ale i k přírodním zdrojům, které nejsou nevyčerpatelné. I proto jsou všechny obaly  skleněné a 100% recyklovatelné nebo využitelné v domácnosti.

Inlight 100% čistá bio kosmetika z Velké Británie

Mylo slovenská značka přírodní ručně vyráběné kosmetiky ve skle či papíru

Mylo je naše srdcová záležitost. Milujeme tuhle značku přírodní kosmetiky, jejich krásné produkty, designové obaly a milou Barborku, která za značkou stojí. Mylo kosmetika je certifikovaná a dermatologicky testovaná. Obsahuje 99% přírodních ingrediencí rostlinného původu. Vybírá si pečlivě výrobce a dodavatele svých surovin. Některé suroviny jsou dokonce Fair Trade. Obaly výrobků jsou vyrobeny ze skla nebo recyklovatelného papíru, abychom stejně jako si bereme z přírody, tak jsme jí i šetrně vraceli.

Mylo slovenská značka přírodní ručně vyráběné kosmetiky

Ponio slovenská značka přírodní ručně vyráběné kosmetiky v papírových obalech

Cílem Ponio kosmetiky je vyrábět a přinášet unikátní, nová řešení, která jsou účinnější, šetrnější a hlavně zachovávají kvalitu látek z přírodních zdrojů. Ivana chce vyrábět poctivé výrobky, které jsou kvalitní a na nic si nehrají. Nechce nějaké neuvěřitelné názvy, nebo produkty, kde ani nevíte, co v nich je. Proto je všude uvedené složení výrobků. Mýdla, která tvoří základ nabídky, jsou vyráběna klasickou metodou ručně za studena, která udržuje vyšší podíl olejů. Proto jsou její mýdla vhodná i na velmi suchou pleť, kterou krásně hydratují. Mýdla neobsahují umělá barviva a vůně, živočišný tuk či palmový olej. Zero waste kosmetika Ponio balí své šampuchy, mýdla, deodoranty i balzámy na rty do papírových obalů.

Ponio slovenská značka přírodní ručně vyráběné kosmetiky v papírových obalech

Biorythme přírodní krémové deodoranty nově v papírových obalech

Značku přírodní kosmetiky Biorythme znáte velice dobře, dokonce tak dobře, že jsme ji zařadily na vaše přání. Biorythme je česká značka funkční kosmetiky s přehledným sortimentem krémů, balzámů na rty, ale hlavně tuhých deodorantů. Právě tuhé deodoranty Biorythme jsme si velice oblíbily, ale měly jednu vadu na kráse – plastový obal. O to větší radost nám zakladatelka Aneta udělala uvedením nové řady bezsodých deodorantů v papírových obalech, a tak nesmí v našem článku chybět. Většina přírodních deodorantů, které obsahují jedlou sodu, je takových tužších a hůře se aplikují. Doporučuje se aplikovat je na vlhké podpaží právě kvůli jejich horší roztíratelnosti. Přírodní deodoranty Biorythme mají ale krémovou texturu, která se velmi pěkně roztírá a jsou velmi příjemné. Přitom ale nejsou mastné, nemusíte se bát, že by vám umastily tričko. Papírové varianty deodorantu přichází v ověřených, oblíbených vůních, a to svěží Citrónová meduňka, sladce ovocná V cukrárně a lesní dřevitá V lese najde(š) se.

Přírodní bezsodé deodoranty Biorythme nově v papírovém obalu
Citrónová meduňka, V cukrárně nebo V lese najde(š) se, každý si vybere 😉

Georganics britská přírodní zubní hygiena s zero waste obaly

Georganics je britská značka přírodní dentální zubní hygieny. Vybírají pečlivě pouze přírodní suroviny, které jsou čisté bez chemických látek. Věří, že v přírodě najdeme všechno, co potřebujeme a není potřeba to synteticky vyrábět. Jsou zastánci skutečných surovin, které jsou opravdové a proto hledání právě kvalitních ingrediencí patří k jejich velké části práce, které výrobě věnují. Suroviny berou od lokálních dodavatelů a vyrábí je v Anglii. Všechny produkty najdete ve skleněných obalech, které můžete dále využít v domácnosti nebo recyklovat. Jejich bambusové kartáčky na zuby najdete v papírových kompostovatelných obalech.

Georganics britská přírodní zubní hygiena s zero waste obaly
Georganics se postará o čisté zoubky i svěží dech

Malinna slovenská přírodní zero waste kosmetika ve skle

Malinna je pro nás synonymem minimalismu ukrytého v malých multifunkčních nádobkách. Je to podle mne řada kosmetiky pro skutečné fajnšmekry. Obsahuje jen ty nejvzácnější přírodní složky, které jsou čisté a bez zbytečné chemie. Všechny esence odebírají od dodavatelů s nejvyššími certifikacemi. Chtějí, aby v kosmetice měli jen ty nejlepší možné ingredience. Kosmetika Malinna neobsahuje ropné deriváty, syntetické parfemace a barviva, nitráty, chlorín, amoniak, sulfáty, Sodium Coco Sulphate, Phenoxyethanol, Methylchloroisothiazolinone, PWG 150, TEA, DEA, Triclosan, Ftaláty. Jejich krémy a elixír najdete v tmavých skleněných nádobkách, které můžete využít v domácnosti nebo dále recyklovat. Sprchové gely mají bohužel v plastu, ale doufáme, že to brzy změní.

Malinna slovenská značka čisté přírodní kosmetiky ve skle

CosmetikaBio česká bio certifikovaná henna na vlasy v bio kvalitě a bez zbytečných pomůcek

Proč jsem vybrala právě značku henny CosmetikaBio je proto, že ji najdete pouze v papírové krabičce bej jakýchkoliv pomůcek. Jelikož výrobkyně Michaela podporuje zero waste a minimalismus, je proti jednorázovým rukavicím a čepicím na barvení vlasů. Je to certifikovaná přírodní barva na vlasy (henna), která je držiteli certifikátů Vegan (Vegan Society), CPK (KEZ), Ecocert. Všechny bylinky jsou v bio kvalitě a pochází z ekologického zemědělství. Jelikož má henna čisté složení, je vhodná i pro těhotné a kojící maminky nebo pro mladistvé či lidi s velmi citlivou pokožkou. V nabídce najdete i její poslední nejnovější kousek a to konjacovou houbičku balenou též jen v papírové krabičce.

CosmetikaBio česká bio certifikovaná henna na vlasy v papírových krabičkách

Zaujala vás zero waste kosmetika a množství značek, které ji nabízí? Chtěli byste tipy i na výrobce ekopomůcek do domácnosti bez plastu nebo prostředků z ekodrogerie v šetrnějších obalech? Dejte nám když tak vědět, článek rádi připravíme.

Autorem příspěvku je Kristýna
Publikováno 07. 06. 2019
* Povinné položky

Zanechte komentář