Aromaterapie Nobilis Tilia: přečtěte si, jaká esence vám pomůže s migrénou a jaká s úzkostí.

Ač to zní trochu ezotericky, léčivé účinky vůní jsou skutečně prokázány vědeckými studiemi a využívají se i v moderní medicíně. Stačí nakapat pár kapek éterického oleje do difuzéru či aroma lampy, nechat si provonět místnost a inhalovat. Už jste objevili kouzlo českých esencí Nobilis Tilia?

 Je však třeba dbát na to, aby esence byly opravdu přírodní.  Na trhu najdete i oleje s obsahem syntetických látek. Na to si dávejte pozor. Nejen, že nebudou mít léčivý ani relaxační efekt, ale mohou vyvolat bolesti hlavy, alergie či astmatický záchvat. Asi nejznámější aromaterapeutické oleje vyrábí česká značka Nobilis Tilia. Jsou 100% přírodní a v mnoha případech v bio kvalitě.

Designový difuzér Nobilis Tilia vám doma zvlhčí vzduch a pomůže s neduhy
Keramický difuzér od Nobilis Tilia vám doma zvlhčí vzduch, udělá velkou parádu a pomůže s neduhy

Rozkvetlou zahradu Nobilis Tilia najdete v Českém Švýcarsku

I my v NuSpring jsme síle éterických olejů Nobilis Tilia propadli. Aby také ne. Kromě skvělých esencí mají v nabídce i úžasné designové difuzéry, které v našich obývacích ani v kanceláři prostě nemohou chybět. A ta jejich zahrada a dlouhá tradice… Nobilis Tilia je průkopníkem aromaterapie v Česku. S nadšením a pokorou již od roku 1994 vytváří přírodní přípravky, které pečují o pleť, zdraví i celkovou harmonii. Více si o příběhu vzniku značky můžete přečíst ZDE.

Zahrada Nobilis Tilia v Českém Švýcarsku
Zahrada Nobilis Tilia v Českém Švýcarsku láká k procházkám

Pokud byste se vydali podívat na místo, kde produkty Nobilis Tilia vznikají, jistě byste se zmohli na jedno významné „ááách“. Rozkvetlá zahrada s rybníčkem na okraji Českého Švýcarska pod Vlčí horou má takové kouzlo, že byste se sem rozhodně měli někdy podívat a zažít to na vlastní oči i nos. Éterické oleje, které se v Nobilis Tilia rodí, vám mohou pomoci nejen k duševní pohodě, ale s chronickými zdravotními problémy. Přečtěte si, s jakým neduhem vám pomůže jaká esence.

Proti virům a nachlazení

Tea Tree

Olej z čajovníku australského představuje silné přírodní antibiotikum. Posiluje imunitu a dá se použít i zevně na akné a opary, které krásně hojí. Navíc dodává pocit sebedůvěry.

Kajeput

Kajeput se taktéž řadí mezi čajovníky a má téměř totožné účinky jako Tee Tree. Patří mezi přírodní antibiotika a posiluje dýchací systém. Povzbuzuje celý organizmus zejména při dýchacích a virových onemocněních.

Eukalyptus

Eukalyptus je jeden z nejúčinnějších éterických olejů proti infekcím všeho druhu. Účinně pomáhá při akutních i chronických bronchitidách. Usnadňuje vykašlávání i zvládnutí horečnatých stavů.

Respirant

Nobilis Tilia namíchala směs z eukalyptu, borovice, levandule i jiných olejů, která posiluje imunitu, uvolňuje dýchací cesty, čistí i detoxikuje. Doma by vám určitě neměla chybět.

Bolesti – revma, zažívání, PMS aj.

Borovice

Svěží jehličnatá vůně má výborné analgetické účinky. Pomáhá proti bolestem způsobených artritidou a revmatismem. Pomáhá i při onemocněních močových cest a astma.

Esence Šalvěj

Šalvěj muškátová

Šalvěj výrazně pomáhá při migréně, křečích i infekcích v močopohlavním a zažívacím ústrojí. Ulevuje od bolestí svalů a harmonizuje menstruaci. Přináší úlevu i při nervovém vyčerpání a neklidu.

Vavřín

Olej z Vavřínu vznešeného je skvělé přírodní analgetikum. Pomáhá při bolestech nervového původu, při revma a při svalových bolestech. Ulevuje při zažívacích potížích jako je zácpa a nechutenství. Dodává energii.

Cypriš

Cypriš výrazně pomáhá při bolestivé menstruaci. Ulevuje i během PMS, při hemoroidech a křečových žilách. Tlumí revmatické bolesti a ulehčuje zvládnutí močových infekcí.

Úzkosti a nervozita

Bergamot

Sladká vůně pomáhá při psychickém vypětí, podrážděnosti a nespavosti. Mírní pocityúzkosti i negativní projevy PMS. Příznivě také působí proti celulitidě a podrážděnému trávení.

Kadidlo

Kadidlo je ideální pro navození klidu a meditace. Pomáhá zvládat nervová vypětí, pročisťuje mysl a usnadňuje usínání. Pomáhá i při křečích a dýchacích obtížích.

Sladký pomeranč

Pomeranč je jeden z předních protikřečových olejů, který pomáhá při žaludečních nevolnostech a podporuje vylučování žluči (bolesti břicha, zvracení, pálení žáhy, podrážděný tračník). Zároveň harmonizuje celý organismus a pomáhá s úzkostmi.

Melancholie a deprese

Mandarinka

Povzbuzující vůně vám zlepší náladu a navodí pocit klidu a pohody. Mandarinka odbourává smutek, napětí a deprese. Pomáhá proti nespavosti. Zároveň reguluje zažívání. Je vhodný i pro dětskou psychiku.

tymián

Tymián

Tymián povzbuzuje celý organismus. Inhalujte ho, pokud se cítíte melancholicky až depresivně.  Dodává sílu, odvahu a zvyšuje koncentraci. Je vhodný i při různých infekcích a poruše zažívání.

Levandule

Olej z levandule stál u zrodu celé aromaterapie. A to když bylo zjištěno, že výrazně pomáhá s hojením ran a popálenin. Dá se tedy použít i zevně. Je nesmírně všestranná. Navozuje pocit vnitřního klidu a pohody. Odbourává hysterii a deprese. Snižuje krevní tlak a pomáhá se srdečními a emočními problémy i nespavostí.  Pomáhá proti křečím, je vhodný na zánět žil, na plicní potíže. Vhodná je i pro děti.

Autorem příspěvku je Romana
Publikováno 05. 05. 2020
* Povinné položky

Zanechte komentář