Biobrush ekologické zubní kartáčky z bioplastu

„V roce 2016 jsme získali německou obalovou cenu v kategorii „Udržitelnost“ s naší kartáčkem na zuby – Made in Germany. V roce 2017 jsme byli nominováni na místo v kategorii Lifestyle s místem mezi TOP3 ocenění GreenTec.“

Proč jsme pro vás vybrali značku zubních kartáčků Biobrush? Německá značka Biobrush přináší celosvětovou inovaci ve výrobě zubních kartáčků. Proč? Protože je tento zubní kartáček kompletně vyroben z přírodních materiálů. Bambusové zubní kartáčky už většinou známe a nepřekvapí nás. Biobrush ale přišel s novinkou a to výrobou zubního kartáčku z bioplastu a štětiny jsou nylonové, ale jako základní olej pro výrobu nylonu byl použit ricinový olej místo z ropy, pochází tak z rostlinného zdroje, nikoliv z minerálního. Pojďme si nejprve tyto materiály představit. Když jsem si totiž přečetla, že je z bioplastu, říkala jsem si, co to sakra je jako za materiál? Jaký biopast?

Biobrush – ekologické zubní kartáčky z bioplastu

Ekologický kartáček Bioplast vypadá na první pohled (což uznáte sami) jako klasický plast. I díky jeho vlastnostem – dodržuje stejnou pružnost, pevnost, ohebnost. Avšak je vyroben z biomasy. Jako materiál na bioplast se používají zbytky dřeva, kukuřičný škrob, pšenice, cukrová řepa, vlákna z cukrové třtiny, bambusu atd. Díky tomu jsou materiály a následně produkty i rozložitelné v přírodě na rozdíl od klasického plastu. Nezatěžuje tak přírodu. Pojďte ji chránit spolu s námi.

Jako bioplast byly u Biobrushe použity odřezky ze dřeva, které by se jinak spálily nebo zůstaly nevyužité. Kartáčky jsou vyrobeny lokálně v Německu a na jejich výrobu byly použity odřezky z certifikovaného udržitelného lesního hospodářství ze dřeva, které i v Německu rostlo.

Zubní kartáček bez ftalátů a bisfenolu A

​Biobrush Ekologický zubní kartáček z bioplastu má velmi jednoduchý a pěkný design, který nás zaujal. Je ladný, ikonický. Vypadá jako běžný plastový zubní kartáček, ale při tom nabízí ekologickou variantu. Má větší hlavu a díky prohnutému tvaru velmi dobré držení kartáčku, který perfektně padne do ruky. Je vhodný pro děti i dospělé. Díky jeho tělu z bioplastu neobsahuje ftaláty, které jsou v plastových kartáčcích ani BPA – bisfenol A (může narušovat funkci hormonů).

Certifikáty a výhry v soutěžích

Biobrush ekologické zubní kartáčky z bioplastu

Autorem příspěvku je Kristýna
Publikováno 21. 02. 2018
* Povinné položky

Zanechte komentář