Čím vzniká kožní plíseň a jak ji vyléčit?

Věděli jste, že kožní plísně postihují až 50% dospělých? Kožní plíseň neboli mykóza vás může potkat velice snadno. Vzniká nejčastěji mikroskopickými houbovitými mikroorganismy, kterým se daří a rády bují zejména v teplém a vlhkém prostředí, kdy pokožka vlivem vlhka a tepla změkne. Pokud trávíte hodně času v uzavřených, neprodyšných botách, sauně, bazénech či ve společných sprchách, můžete si ji odnést velmi snadno. Jak ji ale odstranit?

Mutter und Kind

Příčiny vzniku kožní plísně

Mykóza je velmi častým onemocněním kůže. Kožní plísně trápí až polovinu dospělé
populace. Pokud se tedy objevila i u vás, nemusíte zoufat, nejste v tom sami. Může vzniknout i množením kvasinek (houbovitý původce), které běžně na naši pokožce vegetují. Pokud se ale začnou nepřiměřeně rozšiřovat, mohou způsobit komplikace.
U starších lidí může plísně způsobit i oslabený imunitní systém, který se nedokáže tak dobře bránit vnějším vlivům. Plísněmi (mykózou) se můžete nakazit i přímým kontaktem s pokožkou, která je postižena plísní. Nebo i nepřímým kontaktem, když si například půjčíte oblečení, ručník či boty, ve kterých plísně začaly bujet a zůstaly v nich odumřelé šupinky kůže.

Praktické rady, jak se plísním vyhnout

Pokud rádi chodíte do bazénu, saun, po cvičení do společných sprch –  je lepší si brát s sebou alespoň pantofle. Nebudete se tak na boso dotýkat přímo případného infikovaného prostředí. Jestliže máte možnost, větrejte nohy co nejčastěji. Vyhýbejte se dlouhému pobytu v uzavřených, neprodyšných botách. Po sprše či koupeli si nezapomínejte pečlivě osušit nohy i mezi prsty. Pokud tam pokožka zůstává často vlhká, mohou se na ni objevit plísně.
Plísně můžete objevit ve vlasech, mezi prsty na chodidlech, v tříslech a mnoha dalších místech. Důležité je, podchytit plíseň včas. Než se začne rozšiřovat. Pak může v případě plísně mezi prsty, napadnout i nehty u nohou, které se hojí obtížněji. Projevují se pálením, svěděním, olupováním pokožky, zarudlou pokožkou, zápachem, puchýřky a dalšími jevy.

Jak kožní plíseň účinně odstranit?

Vzhledem k tomu, že se houbovité mikroorganismy velmi rychle rády množí, doporučujeme začít s léčbou co nejdříve. Hojení kožních plísní může trvat jeden až čtyři týdny. Důležité je plísně hlavně doléčit, jinak mohou znovu začít bujet. Pokud se vám stále nedaří pokožku vyhojit, doporučujeme navštívit dermatologa.
ekzemKožní plíseň lze léčit pobytem u moře, který má příznivý vliv na hojení kožních problémů. Pokud se k moři ale nechystáte, vyzkoušejte řadu kosmetiky z Mrtvého moře Minus 417 Cathersis, která byla speciálně vyvinutá k hojení kožních problémů. Obsahuje bahno a minerální látky z Mrtvého moře (nejvyšší % minerálů na světě přes 30%), které působí pozitivně na pokožku. Bahno dokáže vytáhnout toxiny uložené hluboko v pokožce a díky tomu čistí a regeneruje hloubkově pokožku. Zklidňující pleťový krém na problematickou pleť pomáhá chránit pokožku před nepříjemnými příznaky svědění, zčervenání, chrání před infekcemi a odstraňuje příznaky suché kůže.

Obsah účinných a výživných látek

blog-bahenni-mydlo

Bahenní mýdlo nealkalické

  • Mýdlo udržuje přirozenou hydrataci pleti a zlepšuje její texturu. Velmi účinně čisti pleť do hloubky a zbavuje ji odumřelých kožních buněk. Obsahuje bahno z Mrtvého moře.
  • Další účinné látky: bahno z Mrtvého moře, hamamelis, extrakt z listů aloe vera, minerály – hořčík, draslík, sodík

blog-krem

Zklidňující pleťový krém

  • Díky obsahu bahna z Mrtvého moře léčí kožní problémy a bojuje proti zčervenání a podráždění. Zabraňuje infekci a zklidňuje pokožku.
  • Další účinné látky: Urea, olej z rakytníku, zelený čaj, aloe vera, vitamíny A, B, E, F, H, kaštan koňský, bahno a minerály z Mrtvého moře.
Autorem příspěvku je null
Publikováno 06. 05. 2016
* Povinné položky

Zanechte komentář