Cosm´etika česká bio veganská dekorativní kosmetika

„Profesí jsem zemědělský inženýr – rostlinolékař. Studiem a prací v zemědělství jsem strávila osm let. V té době jsem pochopila, jak moc mi nevyhovují některé konvenční postupy. Přístup člověka ke zvířatům, k životnímu prostředí, k sobě samotnému a k ostatním lidem. Vždy jsem trochu tíhla k alternativním věcem.“

Značku české přírodní dekorativní kosmetiky Cosm´etika jsme zařadili na vaše přání. Psali jste nám, že ji rádi používáte a patří mezi vaše oblíbené produkty v kosmetické taštičce. A tak když jsme začaly uvažovat o další nové značce dekorativní kosmetiky, mimo naší stálici Avril Organic, bylo jasno. Líbilo se nám navíc, že používá ekologické obaly a je to česká značka. Bude to ona!

Cosm´etika česká bio veganská dekorativní kosmetika

Cosm´etika – česká bio veganská dekorativní kosmetika

Za českou značkou dekorativní kosmetiky Cosm´etika stojí Michaela Kochanová. Vystudovala zemědělské inženýrství a pracovala jako diagnostik v molekulární laboratoři. Spokojená ale ve své práci nebyla a chtěla dělat něco jiného. Když v roce 2004 objevila kouzlo přírodní kosmetiky, měla v hlavně jasno. Chtěla se věnovat tomuto směru. V roce 2011 začala nejprve značku Cosm´etika distribuovat dál, ale nakonec se do ní zamilovala a koupila ji. Jelikož byla sama vegankou, přeměnila všechny produkty na veganské, aby byly čisté a bez utrpení zvířat.

Cosm´etika česká bio veganská dekorativní kosmetika

Cosm´etika – dobrá pigmentace a výdrž

Co jsme testovaly tak stíny, tvářenka i BB krém má velmi dobrou pigmentaci. Stačí jej opravdu málo a vydrží celý den. Značka je držiteli certifikátů Vegan (Vegan Society) a bio certifikát CPK (KEZ). Navíc jsou v produktech použity Fair Trade suroviny. Bio dekorativní kosmetika není testována na zvířatech, ani neobsahují živočišné suroviny, mastek, karmín, šelak, ani parfemaci. Výrobkyně navíc myslí i na ekologii. Proto jsou stíny a tvářenky dodávány v papírové krabičce (s plastovým průhledem), kterou můžete recyklovat. Stíny si pak uložíte do Paletky s magnetickým dnem. Díky tomu neplatíte za obal ani zbytečně nevyhazujete krabičku od stínů. Paletku můžete opakovaně používat. Má praktické zrcátko, takže si ji můžete vzít kamkoliv s sebou a jednoduše se nalíčit nebo přepudrovat i během dne.

Cosm´etika česká bio veganská dekorativní kosmetika

Certifikáty

Bio dekorativní kosmetika Cosm´etika

 

Autorem příspěvku je Kristýna
Publikováno 04. 03. 2019
* Povinné položky

Zanechte komentář