dieNikolai rakouská přírodní značka kosmetiky s certifikátem Demeter

Rakouskou značku dieNikolai jsme zkoušely již před časem. Objevily jsme ji díky naší kamarádce Pavlínce, která nám ji přinesla vyzkoušet. Velmi se nám líbily jejich čisté obaly, krásné složení a myšlenka celého konceptu značky, která si zakládá na šetrném zpracování surovin a minimalizaci zásahu člověka do přírody. Certifikát Demeter pak byl pro nás jen potvrzením všeho a rozhodly jsme se, jdeme do ní a chceme vám ji představit.

dieNikolai – rakouská přírodní značka kosmetiky s certifikátem Demeter

Značka dieNikolai pochází z krásné rakouské slunné oblasti Wachau, která se nachází v oblasti Dunaje, kde se pěstují suroviny v biodynamickém zemědělství. Stojí za ní vinařská rodina Saahs, kteří si sami pěstují víno v oblasti, kterou znali již staří Římané a již před více jak 2000 lety zde založili vinice. Statek Nikolaihof začal uznávat a řídit se principy filosofa doktora Rudolfa Steinera. Snaží se minimálně zasahovat do přirozených procesů přírody. Více o biodynamickém zemědělství se dočtete v článku: 

dieNikolai rakouská přírodní značka kosmetiky s certifikátem Demeter

Certifikát Demeter splňuje nejpřísnější podmínky v biodynamice po celém světě. Stojí na filosofii Rudolfa Steinera, který tvrdil, že člověk má zodpovědnost za své činy nejen vůči ostatním lidem, ale také vůči přírodě. Chtěl, aby na přírodu co nejméně dopadaly zásahy člověka a nebyla narušena cirkulace energie ve vesmíru. Nejde jen o to, že kosmetika označená certifikací Demeter, splňuje ekologické a udržitelné hospodaření v souladu s přírodou, ale také s celým vesmírem. Je důležité i to, jaké je postavení hvězd, měsíce, slunce v době, kdy jsou rostliny sázeny a sklízeny. Všechny rostliny se musí sklízet v době, kdy mají v sobě nejvíce účinných látek, které nám přináší užitek. Některé se tak musí sklízet např. při východu slunce jiné měsíce. Je to problematika, která je známá již více než 100 let, kdy na ni upozorňoval právě Steiner. Rostlina pak může mít úplně jinou chuť a kvalitu.

Biodynamické zemědělství je založené na tradičních postupech pěstování rostlin tak, jak to má být a jak to vypadalo dříve. Jeho základem je tvorba zdravé zeminy. Proto nepoužívají žádné pesticidy, herbicidy, fungicidů, geneticky modifikovaná osiva atd. Z biodynamického zemědělství tak vznikají suroviny nejpřísnější bio kvality, které jsou pěstované v souladu s přírodou a udržitelným hospodářstvím. Certifikaci Demeter je velmi těžké získat. Je podmíněna velmi přísnými kontrolami, které hlídají kvalitu půdy, jak jsou rostliny pěstovány, ale i zpracovány. Kontrolují i to, jestli byly použity kvalitní šetrné či recyklovatelné obaly, které neškodí životnímu prostředí. Ale i to, zda chráníte přírodu a přírodní zdroje během procesu pěstování a zpracování surovin.

dieNikolai rakouská přírodní značka kosmetiky s certifikátem Demeter

dieNikolai používá pouze kvalitní suroviny z certifikovaného biodynamického zemědělství

Značka přírodní kosmetiky dieNikolai používá pouze kvalitní přírodní suroviny z certifikovaného biodynamického zemědělství z vlastní vinice, polí a sadů ve Wachau. Mnohdy hledají i méně známe rostliny, na které jsme již v moderní době zapomněli. Všechny suroviny jsou následně zpracovány ručně šetrným způsobem, aby si uchovaly všechny cenné látky. Nepoužívají emulgátory z palmového oleje, ropné deriváty (parabeny), hexan, butylenglykol, propylenglykol, benzol atd.

dieNikolai rakouská přírodní značka kosmetiky s certifikátem Demeter

Certifikáty a ocenění

Certifikace Demeter je kvůli přísné kontrole nejvyšším oceněním pro bio výrobky a právě dieNikolai je jedna z mála značek, která se může certifikátem na svých obalech pyšnit
Autorem příspěvku je Kristýna
Publikováno 04. 03. 2019
* Povinné položky

Zanechte komentář