Ekologický hrnek KeepCup můžete mít kdykoliv s sebou

Také vás rozčiluje, kolik zbytečného odpadu vidíte v koších po ulici? Mnohdy velké procento z toho zabírají právě obaly na jedno použití. Jsou to kelímky od kávy, papírové podtácky od klobás, kelímky od studených nápojů, ubrousky, brčka a mnohé další. Stánky na každém rohu nabízí kávu s sebou, dávají ji však do kelímků na jedno použití. Stejné rozčarování z této problematiky měli i sourozenci Abigail a Jamie Forsythovi, kteří si v roce 1998 otevřeli síť bister BlueBag.

 

Prodávali tam čerstvé saláty, sendviče, ale také právě onu kávu s sebou. Jelikož je rozčilovalo, kolik kelímků se spotřebuje a zároveň ihned vyhodí, napadlo je vyrobit vlastní kvalitní hrnky, které by měly ale zároveň pěkný design. Chtěli, aby lidé mohli hrnek opakovaně použít a kdykoliv mají chuť na kávu, tak si ho jen přinesou a odnášejí si ji v jejich oblíbeném hrnku. Tak se zrodila celá myšlenka vzniku ekologických hrnků KeepCup.

Ekologický hrnek KeepCup můžete mít kdykoliv s sebou

Ekologický hrnek KeepCup můžete mít kdykoliv s sebou

Ekohrnek KeepCup pochází z Australie. Brzy se ale dostal do celého světa a velké oblibě si vede i tady u nás v Čechách. Osobně jsem jej dostala k Vánocům od sestry, která ví, jak jsem ekologicky zaměřená, poctivě třídím již řadu let a snažím se minimalizovat odpad. Od té doby ho nosím pořád s sebou. Buď si do něj vařím kávu na cestu nebo když jsme jely třeba s kolegyní Ivankou na veletrh do Německa a daly si na nádraží kávu, jak jinak, než do KeepCupu.

Hrneček KeepCup je vyroben z lehkého netoxického plastu nebo nově jsou některé řady ze skla. Neobsahuje škodlivé BPA a BSP. Má vylepšené víčko, které díky tomu více těsní. Je vhodný na cestování, do školy, do práce, na ranní kávu, na cestu vlakem. Doprovodí vás kamkoliv, kam se vydáte a nikdy vás nezradí. Můžete ho mýt i v myčce na nádobí. Je vhodný do většiny presovačů a vězte, že když s ním zaskočíte do vaší oblíbené kavárny, aby vám do něj uvařili kávu s sebou, nebudou se na vás dívat divně. Naopak.

Ekologický hrnek KeepCup můžete mít kdykoliv s sebou

Je lehký a dlouho vydrží. Pojďte s námi hledat ekologická a šetrná řešení v rámci zero waste (nulový odpad). Pojďte s námi chránit přírodu. Hrneček můžete opakovaně používat dokud se časem nezničí. Vydrží dlouhá léta. Tak co, budete spolu kamarádi?

Ekohrnek KeepCup sklízí ohlasy v mezinárodních soutěžích

Ekologický hrnek neoceňujeme jen my „obyčejní lidé“ ale také komise různých soutěží. Vyhráli v roce 2010 Telstra Australian Business Awards, v roce 2011 byli prohlášeni nejinovativnějším produktem na podzimním veletrhu v Londýně, v roku 2012 vyhrál hrnek KeepCup v Ceně města Melbourne v kategorii udržitelných produktů.

Ekologický hrnek KeepCup můžete mít kdykoliv s sebou

Ekologické hrnky na kávu nebo čaj s sebou od KeepCup

Autorem příspěvku je Kristýna
Publikováno 07. 03. 2019
* Povinné položky

Zanechte komentář