Jak na letní péči o vlasy barvené hennou?

Jak se v létě starat o vlasy, které jsou barvené hennou? Tipy na letní domácí hydratační masky na vlasy, ale i rady, jak dosáhnout jahodového odstínu barvy vlasů. Víte, jak vlasy v létě hydratovat, aby nebyly suché, bez života a poničené? Rady se dozvíte v rozhovoru se zakladatelkou české značky rostlinné barvy na vlasy Voono Kateřinou Schleifer.

1/ Má cenu se barvit hennou před dovolenou, když jedu k moři? Nevyšisuje mi sluníčko barvu?

Ano, má cenu se barvit před dovolenou. Barva vaše vlasy chrání před sluncem díky jemnému UV filtru. Dovolená je pro vlasy noční můra. Proto se každá ochrana proti slunci hodí. voono3

2/ Jak se v létě starat o vlasy barvené hennou, když jsou namáhané sluncem, vodou, větrem atd.? Jak si udržet i v létě pěknou a sytou barvu?

Můj ozkoušený recept pro udržení barvy namáhané sluncem je: –    1 lžíci vašeho vybrané odstínu (například Dark brown) zalijte horkou vodou (50 °C tmavé odstíny a červené 60-90 °C). –    Vytvořte si pastu, kterou nechte 30 minut odstát a poté ji smíchejte s půl litrem teplé vody z černého čaje (červené odstíny zase odvar z heřmánku či ibišku). –     Kombinace 1 lžíce barvy a odvaru z bylin vám vytvoří barvící oplach, který podpoří vás odstín. Tento oplach lze aplikovat až 2x do měsíce.

3/ Máš nějaký tip na domácí letní hydratační masku na vlasy, kterou si mohu udělat třeba z ovoce, které je všude kolem?

Pro mě nejlepší maska na letní dny je z vajíčka a avokáda.shutterstock_116205556 Recept: Smíchejte 1 BIO avokádo s 1 BIO vajíčkem a vytvořte si hustou krémovou konzistenci. Přidejte 1 lžíci arganového oleje. Masku aplikujte na vlasy a nechte ji působit 1 hodinu. Poté ji opláchněte studenou vodou (horká voda z vaší masky udělá omeletu. Pozor!) Maska pro vegany: Recept: Smíchejte 1 BIO banán s 1 lžící arganového oleje a poté přidejte 1 lžíci masky Hair of Gaurí. Masku aplikujte na vlasy a nechte působit 1 hodinu. Pak si můžete masku vymýt teplou vodou.

4/ Jak vlasy v létě hydratovat, aby nebyly suché, bez života a poničené?

Pokud jdete do bazénu, určitě není špatné si dát do vlasů kondicionér a sepnout si vlasy do drdolu či copu. Nebo pokud máte přírodní krém, nebojte si trochu krému vmasírovat do konečků vlasů.

voono1

5/ Mohu s Maskou na vlasovou pokožku Hair of Gaurí od Vás docílit nějaké změny barvy? Je to i tónovací maska, kterou když přidám k nějakému odstínu, tak s ním vytvořím jiný nádech? Nebo je čistě bezbarvá?

Maska na vlasy je bezbarvá (pokud se bude aplikovat dle návodu). Našim záměrem nebylo, aby si z toho zákaznice vytvořily barvící směs, která chytne do jahodové blond. Stalo se to však „omylem“. Jedna naše zákaznice velmi usilovala o jahodovou blond a tak nás napadlo, že když udělá přesný opak, který je uvedený na obalu, tak její vlasy se zabarví do světlé zrz. Po aplikaci této bylinné směsi měla vlasy podle představy. Byla tak nadšená, že Hair of Gaurí se stala hitem v přírodních barvách, které umí vykouzlit tak přirozený odstín, které lze do 4 týdnů vymýt. Masku nemíchejte s jinou barvou.

Jak si aplikovat takovou jahodovou blond naleznete v návodu ve videu.

 100% Rostlinné barvy na vlasy Voono

barva barva2barva3

Autorem příspěvku je Kristýna
Publikováno 17. 07. 2017
* Povinné položky

Zanechte komentář