Jak přejít z konvenční (chemické) kosmetiky na přírodní kosmetiku?

Také stále uvažujete o tom přejít z klasické konvenční (chemické) kosmetiky na přírodní nebo bio kosmetiku? Koukali jste na náš obchůdek, ale stále se bojíte změny? Nechce se vám všechno měnit, když ani nevíte, proč byste měli a co by to přineslo? Máte zatím s přechodem na přírodní kosmetiku špatné zkušenosti a ihned jste to vzdali? Nebo vůbec nevíte, jak takový přechod probíhá? Pojďte se blíže seznámit s tím, jak přejít na přírodní kosmetiku. Poradíme vám, jak na to.

Přechod z klasické konvenční (chemické) kosmetiky na přírodní nebo bio kosmetiku nebývá vždy jednoduchý. Ne, neděste se. Pokud jste teď znejistili, nemáte se čeho bát. Je ale důležité vědět, jak takový přechod funguje. Pro vaši pokožku je to totiž opravdu velká změna.
IMG_0479

Tělu chvíli trvá, než se chemických látek zbaví

Představte si, že do pokožky každý den proudí stovky chemických látek. Ano, je to tak. Průměrná žena na sobě denně nosí až 515 chemických látek. Pokožka lidského těla přitom absorbuje až 60% všech látek, které na ni aplikujete. Je tedy zvyklá na přísun chemie. Některé pokožce to nevadí, u jiné to vyvolává alergické reakce a následně různé kožní problémy. A právě přechod na přírodní a bio kosmetiku nemusí být vždy tak hladký. Tělo je totiž nasyceno chemických látek a chvíli trvá, než se jich zcela zbaví a dostane je z těla ven.
Právě při tomto vylučování se vám může pokožka na obličeji nebo na těle na chvíli zhoršit. Může se vám třeba sem tam objevit pupínek. Neděste se toho. Je to jen tím, že se tělo zbavuje špatných látek a nestíhá je odvádět klasickou cestou. Je to jako když přecházíte na detox těla. Jakmile se ale pleť optimalizuje (může to trvat pár dní, dva týdny u někoho měsíc), uvidíte ty výsledky. Bude na vás čekat krásná, svěží, zdravá pokožka. A to za to určitě stojí.
cerven_velky

sampon 13 rostlin velky
Bio Havlíkův šampon 13 rostlin dodává vlasům sílu, lesk a vitamíny.

Vlas je přirozeně tvrdý a nepoddajný
U vlasů se vám může stát, že budou ze začátku těžší, tvrdší a mastnější než se zbaví všech látek v sobě. Značka české bio kosmetiky Havlíkova přírodní apoteka uvádí u svých šamponů informaci: „BIO šampony neobalují vlas a jeho okolí, tím vaše pokožka může dýchat. Do vlasu se dostává hydratace, vlasy se zvlhčují a získávají lesk. Upozorňujeme, že ale trvá dva měsíce, než si vlasy navyknou na novou péči a zbaví se chemických látek.“
Většina lidí je zvyklá na to, že silikony v šamponech obalují vlasy a ty jsou jakoby hebké a jemné. To, že ucpávají póry pokožky a ta nemůže dýchat, už mnozí nevědí. Sulfáty tzv. pěnidla, která se do mýdel a šampónů dávají, z dlouhodobého hlediska vysušují pokožku a ta může svědit nebo se na ni mohou objevit vyrážky.
Přirozený vlas je tvrdý a nepoddajný. Pokud vydržíte tu chvíli přechodu, uvidíte, že budete mít vlasy přirozeně jemné, objemné a lesklé i bez chemie. Zabráníte tak vysušování a umělému obalování vlasu.

Vyčistěte tělo a získejte krásnou a zdravou pleť bez kožních problémůIMG_5107

Dejte ze začátku přechodu šanci. Chce to jen vědět, co vás čeká a vytrvat. Výsledky totiž stojí za to. Pokud přejdete na přírodní a bio kosmetiku, můžete se těšit z krásné pleti. Většina kožních problémů se vám může vyřešit. Zmizí a nemusí se už nikdy navrátit. To, že víme, že je tělo čisté a není zahaleno chemickými látkami, se projeví i na pokožce. Bude hebká, jemná, bez kožních problémů, sjednocená, vyvážená. Bude vypadat zdravě a velmi pěkně. Stejně tak vlasy si po cca měsíci zvyknou, zbaví se látek a budou hebké a přirozeně hezké. Pokud jste se rozhodli na přechod na přírodní kosmetiku, sledujte obsah složení. Pokud jste alergičtí na některou z přírodních látek např. včelí vosk, vyhněte se těmto výrobkům s jejím obsahem a poohlédněte se po jiných Na našem e-shopu NuSpring najdete u popisu produktů celé složení.

Co nesmí obsahovat bio kosmetika?

Pojďte se podávat na to, jaké složky byste v bio kosmetice najít neměli. Můžete si doma vzít do ruky krabičku vašeho oblíbeného produktu a porovnat složení.

  • syntetická barviva
  • látky ropného původu (vazelína, minerální oleje (Paraffinum Liquidum), parafín …)
  • omezené používání tenzidů (aktivní látky snižující napětí vody – tzv. pěnidla obsažená v šamponech a mýdlech)
  • zakázáno použití chemických UV filtrů
  • nesmí obsahovat živočišné složky (výjimkou je včelí vosk)
  • suroviny vyrobené pomocí geneticky modifikovaných organismů
  • syntetické konzervační složky a parfemace (zákaz parabenů, thiazolinonů …)
Autorem příspěvku je Kristýna
Publikováno 14. 10. 2016
* Povinné položky

Zanechte komentář