Jaké jsou účinky růže na naši pokožku?

Růže byla kdysi zasvěcená bohyní lásky a krásy Afrodité. I přestože ji máme ve většině případů spojenou s představou o krásné květině, která bývá častým námětem dárků nebo vyznání lásky, vězte, že má mnohem více účinků. Růže je v přírodní kosmetice skvělým základem péče o krásnou, hydratovanou, vyživenou a rozjasněnou pleť. Proč? To se dozvíte v našem článku.

Dodejte pleti svěžest a mladistvý vzhled

Růže má pro naši pokožku hned několik příznivých účinků. Je vhodná pro všechny typy pleti, zejména pak si jí zamiluje pokožka citlivá, která má sklony k alergickým reakcím. Proč? Jelikož jedním z účinků růže je, že pomáhá zklidnit a zjemnit pokožku. Je velmi jemná a šetrná a nevyvolává napětí nebo zarudnutí pokožky. Kosmetika s výtažky z růží pokožku naopak zvláčňuje, hydratuje, pomáhá k rychlejší regeneraci, tonizuje a vyživuje.
banner-web_prosinec_01_1200x628
Růže dodává pokožce svěží a mladistvý vhled. Zmírňuje drobné vrásky a pomáhá navrátit pleti elasticitu. Pokud máte zejména citlivou, suchou, dehydrovanou pokožku, bude pro vás záchranou a skvělým pomocníkem. Pomáhá totiž velmi vysušené pokožce najít rovnováhu a potřebnou výživu. Je skvělým pomocníkem v případě, že vás trápí popraskané či rozšířené cévky na pokožce. Olej z lístků růží je pak vhodný i na popraskané paty, na suché ruce nebo jako olej po opalování. Věděli jste, že abyste vyrobili 1 kg růžového oleje, budete na něj potřebovat 3 tuny okvětních lístků? Růžový olej stejně jako voda je tedy velmi vzácná a je na jejich výrobu potřeba velké množství surovin.

MYLO017
Sérum Flóra od značky Mylo má nádhernou vůni po růžích a cedrovém dřevu, která provoní vaši pokožku.

Růže pomáhá i na respirační onemocnění

Blahodárné účinky růže nemají pozitivní vliv jen na pokožku, ale pomáhají i při léčbě respiračních onemocnění jako jsou nemoci průdušek nebo plic. Jsou skvělým pomocníkem i pro zlepšení trávení a obnovu a regeneraci střevní flóry. Růže se využívá i v čínské medicíně díky jejím skvělým antibakteriálním a protivirovým účinkům.
V ájurvédě je díky účinkům na snížení hladiny cukru v krvi používání i při léčbě cukrovky. Pro ženy má pak pozitivní vliv díky své uklidňující vůni na psychiku a zmírnění stresu. Můžete díky odvaru z růžových lístků zmírnit i silnou a bolestivou menstruaci či zánětlivé výtoky.

IMG_3053_bigcartel
Trojrůže – krém na tělo a tvář skvěle hydratuje a vyživí vaši suchou pokožku.

Vůně růže má afrodiziakální účinky

Růže bývá často spojená a úžasným uvolňujícím a relaxačním účinkem. Jen si vzpomeňte, co se vám vybaví, když jste si naposledy přivoněli v létě na zahradě nebo v květinářství ke krásnému květu. Některé druhy růží voní až omamně. Růže je často využívána v moderní aromaterapii do esenciálních olejů, ale také do přírodních parfémů, krémů, mýdel, osvěžovačů vzduchů nebo svíček. Vůně růže má totiž úžasné regenerační, uvolňující, harmonizační a afrodiziakální účinky.

SAMSUNG CSC
Vyzkoušejte bio růžovou vodu od Dulcie, má skvělé čisticí a tonizační účinky.

Náš tip: Vyrobte si domácí koupelovou sůl s plátky růží

Doma si můžete jednoduše vyrobit krásnou růžovou koupel. Bude vám k tomu stačit sůl z Mrtvého moře (můžete jí zkombinovat i s růžovou himalájskou solí), která má úžasné hojivé účinky na pokožku. Do soli zamíchejte sušené okvětní lístky růži (nejlépe ze zahrádky nebo od dobrého pěstitele, aby byla vypěstována šetrně) můžete přidat i sušenou levanduli nebo měsíček lékařský. Vše promíchejte, nasypte sůl do vany a dopřejte si 15 minut slastné a uvolňující koupele.

Autorem příspěvku je Kristýna
Publikováno 30. 10. 2016
* Povinné položky

Zanechte komentář