MaKe! maďarská značka zdravých sušenek bez lepku

Maďarská značka zdravých sušenek bez lepku MaKe! je nám velmi sympatická. Když nám je přinesl Tomáš, její distributor do České republiky, ochutnat, velmi nás zaujaly. Jsou díky krásnému složení skvělou zdravou alternací ke klasickým sušenkám. Používají např. kokosovou mouku, bambusovou vlákninu, kokosový tuk apod. Mají skvělou chuť. Strukturou jsou velmi jemné a měkké, připomínají mi měkké piškoty. Jsou jako domácí sušenky. V té chuti totiž cítím skutečnou poctivost.

MaKe! maďarská značka zdravých sušenek bez lepku

MaKe! – jak to celé vzniklo?

Značka MaKe! vznikla ze zanícení lidí, kteří trpí intolerancí na běžné látky v konvenčních potravinách. Nejprve se sdružili, pak založili web, kde dávali tipy na kavárny, restaurace, ale i recepty na jídla bez lepku, laktózy či rafinovaného cukru. Jelikož jim začali čtenáři psát, kdy budou mít vlastní řadu potravin, napadlo je, proč do toho nejít? Věděli, že je velmi těžké nakupovat potraviny bez lepku a jak těžko se shání. Jelikož sami rádi zkoušeli různé recepty a měli v ruce různé kombinace chutí, které se doplňují, rozhodli se jít do toho. Vyměnili pozici těch, kteří píší články o jídle za ty, kteří ho tvoří. A vznikla tak značka MaKe!

MaKe! maďarská značka zdravých sušenek bez lepku

MaKe! – maďarská značka zdravých sušenek bez lepku

Název MaKe! maďarsky Majomkenyér / maď: Majomkeňír / vznikl ze spojení slov majom (opice). Ta má symbolizovat hravost. A slova kenyér (chléb), který je velmi oblíbenou každodenní potravinou. Výsledkem má být značka, která symbolizuje každodenní jídlo, které jíme s radostí. Chtěli vytvořit sladkosti, které mohou jíst lidé s různými intolerancemi na potraviny. Zkoušeli nejprve různé recepty, až v roce 2013 vypustili do světa první zdravé bezlepkové sušenky. Dnes mají již širší nabídku různých příchutí. Všechny sušenky MaKe! neobsahují lepek, laktózu, sóju, palmový tuk, ztužený tuk, rafinovaný bílý cukr, umělé přísady ani barviva. Jsou vhodné i při paleo stravě.

MaKe! maďarská značka zdravých sušenek bez lepku

MaKe! bezlepkové sušenky

Autorem příspěvku je Kristýna
Publikováno 07. 03. 2019
* Povinné položky

Zanechte komentář