Minalia přírodní kosmetika na ekzémy, neurodermatitidu a lupenku

„Objevili jsme pozitivní účinky mandlovníku mořského při hojení zdravotních problémů u akvarijních ryb. A pak nás napadla myšlenka zkusit vyrobit krém, který by pomohl  lidem s kožními problémy. Vzhledem k tomu, že již máme v naší rodině případy přetrvávající atopické dermatitidy už více než 40 let, skutečně mne zaujala myšlenka, zkusit vyvinout účinný krém, který by jim pomohl.“

Za značkou Minalia stojí Bernd se svou manželkou. Když si všimli pozitivních účinků v hojení zdravotních problémů u akvarijních ryb díky mandlovníku mořskému, napadlo je, jaké účinky by měli na člověka. Cesta testování a vývoje byla ale dlouhá. Pokud postavíte kosmetiku např. na aloe vera, jehož účinky jsou všeobecně známy, je to jednodušší. Pokud chcete být průkopníky nějaké hojivé složky, které není tolik známá v Evropě, je to mnohem složitější cesta. Oni se však nevzdali a dnes mají ve své nabídce hned několik produktů.

Minalia přírodní kosmetika na ekzémy, neurodermatitidu a lupenku

Minalia – přírodní kosmetika na ekzémy, neurodermatitidu a lupenku

Německou značku přírodní kosmetiky Minalia jsme objevily na bio veletrhu v Německu a jsem moc rády, že vám ji můžeme přinést do České republiky. Proč? Protože se jedná o unikátní krém s výtažky mandlovníku mořského, který má úžasné hojivé účinky. Obsahuje flavonoidů, huminových kyselin a tříslovin, které jsou prospěšné pro pokožku. Pomáhá na kožní problémy, jako jsou ekzémy, neurodermatitida, velmi suchá a popraskaná pokožka, lupenka. Výtažky mandlovníku se používají v asijské medicíně už spoustu let. Jejich účinky však objevili až nedávno i v Německu.

Účinné složky mandlovníku mořského extrahují speciálně oxidem uhličitým. Je to nejjemnější způsob extrakce, který objevili. Dělá se při mírných teplotách, které dostanou z rostliny co nejvíce aktivních látek. Ze začátku zkoušeli listy louhovat, ale nebylo to tak účinné. Proto hledali další způsoby, až se zadařilo.

Mandlovník mořský (Terminalie catappa)
Mandlovník mořský (Terminalie catappa)

Minalia – zcela přírodní a unikátní složení s mandlovníkem mořským

Kosmetika Minalia má 100% přírodní složení a je v Německu dermatologicky testovaná. Jejím základem je bambucké máslo, olej z mandloně obecné, jojobový olej, makadamiový olej, výtažek mandlovníku mořského, vitamín E. Všechny produkty Minalia jsou čisté, bez esenciálních olejů, které by mohly dráždit. Minalia krém urychluje hojení kožních problémů, pomáhá proti svědění a pnutí, hydratuje a vyživuje díky výtažku mandlovníku mořského, bambuckému máslu, olejům a vitamínu E. Regeneruje pokožku a pomáhá ji najít opět rovnováhu. Má skvělé protizánětlivé účinky. V nabídce mají pár základních produktů, které bohatě stačí pro kompletní péči o suchou, popraskanou a zničenou pleť.

Minalia čistá přírodní kosmetika na ekzém, lupenku a neurodermatitidu pro děti i dospělé

Všechny produkty od Minalia jsou veganské. Jsou vhodné i během těhotenství, pro dospělé, batolata i malé děti. Výrobky byly testovány Dermatestem v Německu na obsah 70 pesticidů a těžkých kovů a 27 alergických látek a všechny testy dopadly dobře. Tyto látky v nich nebyly prokázány.

Certifikáty, ocenění a testy

Naše osobní zkušenosti s přírodní kosmetikou Minalia?

„Má osobní zkušenost je velmi dobrá. Jelikož jsem ekzematik od raného dětství, tak jsem mohla Minalii otestovat přímo na sobě. V létě jsem pracovala více na zahradě a jelikož jsem alergická na prach, hned to tu bylo. Ekzém se pěkně vyrojil na rukách, kolem prstů, jak to dělá rád. Přiznám se, měla jsem trošku radost, protože jsem si říkala, alespoň otestuji Minalii na sobě, jestli to skutečně zabírá nebo ne. Vím, zní to blbě, ale když chcete dělat svou práci pořádně, tak se mi to zrovna hodilo. Začala jsem mazat ruce 2 krát denně, jak je doporučeno, jejich hlavním krémem Forte na akutní kožní problémy. Ekzém začal světlat, nebyl tak zarudlý a začal se hojit a zatahovat. Po týdnu jsem ho měla pryč. Celé jsem vám to nafotila, akorát se mi stalo, že jsem si omylem fotografie při nastavování různých věcí na kurzu focení smazala a o všechny jsem přišla. Což mne hrozně naštvalo, protože jsem pěkné trdlo. Pro ukázku, protože mi to přijde podobné, jak se to hojilo i mne, vám přikládám alespoň fotografii od výrobce z jejich studie účinků.“ Kristýna Šourková NuSpring.

Účinky přírodní kosmetiky MInalia

Kolegyně Péťa zase zkoušela Minalia Krém na suchou a citlivou pleť 30 ml hned po tom, co jsme přijely nadšené z bio veletrhu v Německu. I  když je na suchou pokožku, vyzkoušela jeho hojivé účinky i na akné, které ji krásně zmizelo a zahojilo se. Psaly jsme to hned do Německa Berndovi a ten nyní zkoumá, jestli by to přeci jen bylo vhodné i na akné. Tak jsme zvědavé, co vybádá.

Minalia krém Forte na akutní kožní problémyPřírodní kosmetika Minalia

Autorem příspěvku je Kristýna
Publikováno 16. 10. 2018
* Povinné položky

Zanechte komentář