Smíšená pleť – jak o ni správně pečovat?

Smíšená pleť je velmi komplikovaná. Místa v oblasti tzv. T-zóny (čelo, nos, brada) jsou mastná a tváře naopak suché, pnoucí. Proto potřebuje pravidelnou péči, kvalitní čištění pleti 2 krát denně a hlavně správnou hydrataci bez alkoholu, který ještě více vysušuje. Ráno a večer pečlivě pokožku vyčistěte, zbavte ji make-upu, smogu a prachu.

To, jak vypadá smíšená pleť a jak je náročná na péči, to jsme si přiblížili v prvním díle Impressionseriálu péče o pleť. Nyní si pojďme krok po kroku popsat péči o smíšenou pleť, abychom docílili krásné pokožky. Nezapomínejte hlavně na pravidelnost péče o pleť. Pokud si sem tam vyčistíte pleť, nepřinese to žádné ovoce. Pouze pravidelnost a správná péče vám pomůže ke krásné, sjednocené a svěží pokožce což platí ostatně pro každý typ pleti, nejen tu smíšenou.

Smíšená pleť vyžaduje dvakrát denně – ráno a večer vyčistit pleť mýdlem/ mlékem/ gelem/ pěnou (podle toho, co vám vyhovuje) a následně dočistit pleť Hydratační tonizační vodou. Nezapomínejte po čištění pleti ani na hydrataci. Vybírejte si dva typy krémů na den a na noc. Každý přináší pleti jinou péči. Zatímco denní krém hydratuje lehčeji, chrání pleť před UVA i UVB záření a pomáhá ji v náročném denním procesu. Noční krém je určen primárně k regeneraci pleti a dodání výživy a vitamínů. Proto bývá i hutnější, než denní krém.

Rituál v péči o smíšenou pleť

1/ Základem péče by mělo být čištění pleti – ráno a večer. Začněte hydratačním čisticím krémem, které si dáte na tamponek a vyčistíte tím pokožku obličeje i krku. Krém odstraňuje prach, maz, nečistoty za celý den, které se na vaši pokožce uchytí, ale i make-up. Je šetrný k pokožce, nevysušuje (nezpůsobí větší produkci mazu) a zároveň kromě čištění také pokožku správně hydratuje a dodává ji vitamíny a minerály. Pokud jste spíše příznivci mýdla nebo gelu  můžete použít ten. Pak si dejte kapičku gelu na prsty ruky a vyčistěte pleť. Vhodný je pro smíšenou pleť i oblíbený Face Cleanser od Inlight – ten naneste dřevěnou špachtličkou na navlhčenou pleť a rozetřete po celém obličeji. Následně setřete houbičkou nebo navlhčeným vatovým či látkovým tamponem.

Face Cleanser od Inlight obsahuje pouze výživné oleje, másla a bylinné extrakty bez kapky vody, 90 ml balení pořídíte za 1695 Kč
Zklidňující účinky levandule jsou proslulé, Levandulová Pleťová voda od Nobilis Tilia, 154 Kč

2/ Poté dočistěte pleť Tonizační hydratační vodou nebo micelární vodou, která uzavírá otevřené póry po čištění pleti a díky tomu se do nich nedostanou další nečistoty. Je to velmi důležitý, avšak často opomíjený krok. Přitom, když necháte otevřené póry, usadí se vám v nich opět nečistoty.

3/Následně aplikujte ráno Hydratační denní krém, který dodá pokožce výživu na celý den a zároveň ochranu proti UVA i UVB slunečnímu záření. Obsah kyseliny hyaluronové a aloe vera se postará o hydrataci pleti po celý den. Večer naopak aplikujte noční balzám, který přes noc pokožku regeneruje, omlazuje a dodává ji zdravý vzhled.

4/ Jednou týdně dopřejte své pokožce kvalitní vyčištění pleti od všech nečistot a toxinů usazených v těle. Vyčistěte ucpané póry skutečně do hloubky, regenerujte, zpevněte a omlaďte pokožku s Jílovou čisticí maskou Láva od Mylo.

Najděte si řadu oblíbených produktů, kterou budete používat. Pomůže vám sjednotit tón pleti a získat hydratovanou a krásnou pokožku. Uvidíte sami, jak málo stačí ke krásné pokožce. Více o smíšené pleti, najdete v článku zde.

Jílová čistící maska Láva od Mylo – sypká směs, ze které si vždy namícháte čerstvou pleťovou masku, 354 Kč

Základem vaší péče by mělo být:  čisticí krémtonizační hydratační voda, čistící balzámhydratační denní krémnoční krém a kvalitní čisticí maska. 

Autorem příspěvku je Veronika
Publikováno 22. 09. 2015
* Povinné položky

Zanechte komentář

  • […] Nikdy pleť nezatěžujte a nevysušujte přípravky s alkoholem, které by navíc suchým místům ještě přidaly další trápení. A naopak zase ji nezásobujte těžkými, výživnými krémy, které mastné zóně přidají na jejím lesku. Vyberte tu správnou péči, která vám pomůže docílit krásné pokožky. Více o tom, jak se starat o smíšenou pleť, se dozvíte v pokračování tohoto článku zde. […]