Potěšte na Vánoce i naši planetu: Tipy na dárky bez plastu

Pro čím dál více lidí je prioritou nejen kvalita výrobku, ale i obal, ve kterém se dá produkt zakoupit. Což je skvělá zpráva. Ještě lepší zprávou je, že tomuto trendu jdou naproti i výrobci, a tak již dnes existují firmy, které své produkty balí čistě minimalisticky a do plně recyklovaných obalů a ekologických alternativ plastu. Pojďte se s námi podívat na 5 značek, které se vyhýbají plastu, mají zavedený recyklační program pro vrácení obalů a přispívají tak zelenějšímu životnímu prostředí a čistším oceánům.

Kvitok – obaly z kukuřice

Zavedená slovenská značka Navia nedávno změnila svůj název na lyričtější „Kvitok“. A právě rostliny a příroda obecně je to, co tuto značku nejlépe vystihuje.

V současnosti má Kvitok téměř 90 % výrobků v recyklovatelných obalech a stále hledá nové a ekologičtější možnosti balení. Jako obnovitelnou alternativu plastu používá PLA – kompostovatelný a biologický rozložitelný materiál na bázi kukuřičného škrobu. Kvitok jako jeden z prvních výrobců v Evropě použil tento inovativní materiál pro kosmetické účely.

Zákazníci také mají možnost některé skleněné a PLA obaly od kosmetiky Kvitok vrátit pro další využití ve výrobě. 

Přírodní kosmetika Kvitok i přes své 100% čisté složení vyniká krásnou vůní i roztomilými obaly. Jako vhodné tipy na dárky můžeme zmínit některý z voňavých našlehaných tělových krémů nebo luxusní masážní váleček Jadeit.

Inlight – charitativní svíčky z použitých obalů

Bio kosmetika Inlight je v podstatě ta nejčistší superpotravina pro naši pleť i tělo. Pokožka ji doslova vypije a vezme si z ní vše, co potřebuje pro své zdravé fungování i krásu. Inlight je absolutní špička ve světě organické přírodní kosmetiky.

Firma Inlight usiluje o maximální udržitelnost a ohleduplnost k planetě i všem jejím obyvatelům. Kromě šetrného pěstování bio ingrediencí je pro Inlight stěžejní i netestování na zvířatech, podpora fair trade a investice do snadno recyklovatelných ekologických obalů. Většina kosmetiky Inlight je prodávána ve skleněných obalech. Prázdné obaly od bio kosmetiky Inlight se využívá k výrobě svíček, kdy část z výtěžku putuje na charitativní projekty.

Máte-li ve svém okolí nějakou výjimečnou ženu, který si potrpí na výjimečnou péči a špičkovou kvalitu, bio kosmetika Inlight pro ni bude tím nejlepším dárkem.

Mylo – tisk z banánových slupek

Když Barbora před 7 lety dostala jako dárek knihu o výrobě mýdel dle tradičních receptur, ještě netušila, jak ji změní život. Nakonec si otevřela malý handmade obchůdek, kde s láskou a úctou k přírodě vyrábí přírodní kosmetiku Mylo pro celou rodinu včetně zvířecích miláčků.

Při výběru přírodních ingrediencí Bára myslí nejen na účinek, ale i ekologický a etický aspekt. Upřednostňuje organické, lokální a fair trade suroviny. Při balení používá minimum lepidla i papíru. Její obaly jsou do detailu promyšlené, poslouží i místo výplně při přepravě. Tisk probíhá na stroji risomat, který využívá papír z banánových slupek. Při tisku v podstatě nevzniká téměř žádný odpad.

S přírodní kosmetikou Mylo o Vánocích prostě nemůžete šlápnout vedle. Jejich stylová tuhá mýdla i krémy jistě potěší každou ženu. Ale Mylo myslí i na muže, zejména ty vousaté.

Ponio – minimalistické balení z recyklovaného papíru

U slovenské ručně vyráběné přírodní kosmetiky zůstaneme i v případě značky Ponio. Patří mezi nejprodávanější na našem e-shopu. Zejména jejich tuhé šampony na různé typy vlasů jsou velice populární. Koupíte-li k nim i stylovou plechovou krabičku, máte roztomilý a praktický dárek za pár korun.

Zakladatelka značky Ivana již jako malá v kuchyni experimentovala při výrobě domácích mýdel, jejichž receptury v dospělosti dovedla k dokonalosti. V kosmetice se mísí bylinky, výživné oleje i účinné látky na různé kožní problémy, jako je třeba zinek a ichtamol. 90 % obalů přírodní kosmetiky Ponio tvoří recyklovaný papír. Balení je minimalistické a opravdu krásné. Skvěle se hodí jako dárek. Kromě šampuků, zkuste voňavé masážní kostky nebo populární deodoranty.

Jemnô – zdravé svíčky ve skle a papíru

K Vánocům neodmyslitelně patří světýlka a vůně zapálených svíček. Pro všechny, kteří doma nechtějí inhalovat škodlivé syntetické vosky a vůně, jsou tu přírodní slovenské svíčky Jemnô. Zručnost slovenských žen se potvrzuje i zde, protože tyto zdravé sójové svíčky ručně odlévá a vyrábí ze špičkového vosku sympatická Barborka. Mají jednoduchý design a díky 100% přírodním silicím krásně voní. Do každé domácnosti přinesou klid a radost.

Knoty jsou vyrobeny z čisté bavlny a doba hoření je delší než u běžných parafínových svíček. Odlity jsou do skla a baleny v krásných papírových krabičkách. Vybírat můžete z milých názvů jako je třeba Láska, V lese, Klid v duši, Jsi krásná… A také z nejrůznějších vůní.

Autorem příspěvku je Romana
Publikováno 26. 11. 2020
* Povinné položky

Zanechte komentář