Šest důvodů, proč dát zelenou přírodní kosmetice

Eko, bio, bez parabenů, bez sulfátů… Slýcháte to ze všech stran, ale stále trochu tápete, proč začít používat přírodní kosmetiku? Přečtěte si ty nejdůležitější důvody.

1. Podpoříte svůj zdravý životní styl

Pakliže nám záleží na tom, co jíme, měli bychom stejnou váhu přikládat i tomu, co přijímá naše pokožka. Je prokázáno, že 60 % z toho, co na sebe aplikujeme, se nám vstřebá do krve či lymfatického systému. Přečtěte si složení vašeho tělového mléka a odpovězte si na otázku. „Byl/a bych ochoten/ochotna toto sníst?“. Na ropě či hliníku byste si asi moc nepochutnali, co myslíte? Používání 100% přírodní kosmetiky by mělo být součástí zdravého životního stylu, protože vitamíny a jiné tělu prospěšné látky nepřijímáme pouze ústy.

2. Pomůžete životnímu prostředí

Přírodní složení kosmetiky je z převážné většiny z obnovitelných zdrojů. Jejím používáním se do přírody nedostávají nebezpečné syntetické látky tak, jak tomu bývá u běžných produktů z drogerií. Používáním přírodní kosmetiky tak podporujete zlepšení kvality vody, půdy i ovzduší.

Výrobci přírodní kosmetiky navíc stále hledají nové možnosti, jak chránit životní prostředí. Mají proto jasné důvody, jelikož příroda jim dává suroviny pro jejich podnikání. Koupí takových značek tedy podporujete i šetrné výrobní postupy, využívání lokálních zdrojů a férové zaměstnanecké podmínky. Přírodní kosmetika je samozřejmě balena a v recyklovatelných i recyklovaných obalech. Mnohdy si například přírodní mýdlo nebo pleťovou masku můžete odnést v původním již použitém obalu.

3. Zlepší se vám pleť

Jak se zbavit akné? Otázka, která trápí snad každého druhého z nás. A každý, kdo vyzkoušel, potvrdí, že přírodní kosmetika na akné je zabijákem všech pupínků.  Poznali jsme to doslova na vlastní kůži, jak jste si mohli přečíst v našem článku na blogu. Za akné velmi často mohou tzv. komedogeny, které se hojně vyskytují v běžné kosmetice na akné z drogerií. Mezi komedogenní složky patří např. minerální oleje a alkoholy. Vyhýbejte se jim. Jistotu máte, když zvolíte přírodní kosmetiku na akné speciálně vyvinutou pro problematickou pleť. Velmi dobré ohlasy jsou na řadu Krásná slečna od Havlíkovy přírodní apotéky.

4. Zlepší se vám kvalita vlasů

Přírodní kosmetika na vlasy si už našla místo v mnoha koupelnách. Přece jenom absencí silikonů a parabenů se dneska ohání kdejaká reklama na šampon. 100% přírodní kosmetika na vlasy však na rozdíl od té „drogerkové“ neobsahuje jedinou syntetickou složku, která by vám vlas oslabila. Velmi populární jsou teď tuhé šampony, které jsou velice ekologické a praktické pro cestování. Mezi ty nejprodávanější patří šampon na lupénku, ekzém a seboreu slovenské značky Ponio.

5. Je vhodná úplně pro všechny

Bio kosmetika a přírodní kosmetika je natolik šetrná, že ji můžete použít na tu nejcitlivější pokožku. Je vhodná pro miminka, alergiky i pro osoby trpící různými kožními problémy. Je to právě přírodní kosmetika, která vám po mnoha neúspěšných zkušenostech s přípravky z lékáren a drogerií může pomoci vyřešit atopický ekzém, opruzeniny, dermatitidu nebo lupy.

6. Šetříte peněženku

Říkáte si, jak můžete s přírodní kosmetikou ušetřit, když kvalitní přírodní mýdlo stojí 3x tolik než to nejlevnější z drogerie? Snadno. Levné produkty s chemickým složením často neřeší problém a vaše tělo, pleť i vlasy jen oslabují. Proto si kupujete stále nové a nové přípravky a takzvaně hasíte, to co na vašem těle páchá právě chemie. Např. mastné vlasy, aknózní pleť, suchou pokožku, vyrážky. Je to začarovaný kruh. Přírodní kosmetika se naopak stará o to, aby vaše tělo bylo v té nejlepší a pro něj přirozené kondici.

Není nutné mít tedy skříňky v koupelně plné nejrůznějších „zlepšováků“. Bio kosmetika má navíc tak čisté složení, že má mnohonásobné možnosti použití. Jedním mandlovým olejem můžete třeba nahradit tělový krém pro celou rodinu, masku na vlasy, mastičku na hojení jizev a ekzémů, krém na zralou i problematickou pleť… U přírodní a bio kosmetiky rozhodně platí známé rčení, že méně je více.

Autorem příspěvku je Romana
Publikováno 31. 03. 2020
* Povinné položky

Zanechte komentář