Proč jsou přírodní deodoranty bez hliníku a parabenů lepší?

Hliník v antiperspirantech může dle klinických studií způsobit pálení, svědění či zčervenání pokožky. Do antiperspirantů se dává zejména díky jeho chemické látce chlorohydrátu hliníku, která blokuje potní kanálky a pomáhá proti pocení.  Skutečně ale potřebujeme blokovat pocení, když jím odcházejí školdivé látky z těla ven? Jaký je rozdíl mezi klasickými konvenčními deodoranty a těmi přírodními? Proč je používat a jak fungují?

Složku hliníku najdete na deodorantech pod názvy aluminium chloride, aluminium chlorohydrate, aluminium zirconium a další. Názory na jeho škodlivost se liší. V podpaží se nachází místo, kde je velmi tenká pokožka a kudy jsou odváděny toxiny (škodlivé látky) z těla. Právě tyto toxiny se vylučují z těla pomocí potu, kterému se však snažíme zabránit. Pokud je tělo nevyloučí přirozenou cestou, ukládají se škodlivé látky v těle.
 

Proč je podpaží tak citlivé na složky v deodorantech?

organicky-deodorant-125g
Přírodní minerální deodorant (kamencový) Soaphoria

 
Právě podpaží, které si my ženy rády holíme, abychom se cítily dobře, je velmi citlivou oblastí. U mužů, kteří si neholí podpaží, většina antiperspirantu zůstane na ochlupení. Nedostane se tak přímo na pokožku těla. U žen se obsah látek v antiperspirantech snáze dostane do těla. Holením totiž odstraňujeme nejen chloupky, ale i vrstvu staré pokožky. Chemické složky antiperspirantů se tak snáze dostanou do těla, přes oslabenou část kůže.
Hliník obsažený v antiperspirantech se tak dostává do těla. Studie působení hliníku na rakovinu prsu se liší. Jedni vyvrací tvrzení, ale druzí jej předkládají jako fakt. Studie tvrdí, že hliník může zvýšit riziko vzniku rakoviny prsu. Většina případů onemocnění rakoviny prsu vznikla v horní části prsu blízko podkožní jamky, kde může docházet k buněčným změnám.
Další velmi oblíbenou složkou klasických kosmetických produktů jsou parabeny. Jedná se o velmi účinné konzervanty ropného původu, které se do kosmetiky dávají jen proto, aby měla delší trvanlivost. Některé státy jeho používání v produktech úplně zakázaly. Lidé, kteří mají citlivou pleť mohou mít na parabeny alergické reakce, které se projevují vyrážkami, zčervenáním pokožky či kožními problémy. Deodorant bez hliníku a parabenů však už dnes můžete běžně sehnat.

Přírodní deodoranty nebrání přirozené funkci pokožky

P1010437_1024x1024

V naší nabídce kosmetiky NuSpring najdete již širokou škálu deodorantů hned od několika značek – Soaphoria, Mylo, Ponio a Dulcia.
Všechny deodoranty jsou přírodní a neobsahují ani alkohol, ani hliník, díky čemuž je velmi citlivé a šetrné k pleti. Což ocení lidé s podrážděnou pokožkou, kteří trpí často na vyrážky, nebo mají v oblasti podpaží ekzémy či další kožní problémy. Po aplikaci deodorantu pokožka nepálí, ale naopak je zklidněná. Díky obsahu vzácných olejů (éterické vzácné oleje, kokosový olej …) vyživuje pokožku a zklidňuje ji po holení.

 Jak fungují přírodní deodoranty?

Cista_pazuska_web

Přírodní deodoranty nezabraňují přirozenému procesu pocení (nezablokovávají potní žlázy), které je pro naše tělo velmi důležité. Za prvé se jím (zejména pokud cvičíte, nebo v létě) ochlazuje tělo a za druhé potem odchází škodlivé látky (toxiny z těla). Co nám většinou vadí, není tolik ani pot sám o sobě, ale nepříjemný zápach. Součástí přírodních deodorantů jsou právě antimikrobiální složky, které pohlcují bakterie a zabraňují množení bakterií, jenž způsobují pach potu. Navíc krásně voní a jejich vůně vydrží i několik hodin. Mají širokou nabídku přírodních květinových, ovocných, ale i mentolových či kořeněných vůní.
Deodoranty nejsou testovány ani vyráběny ze zvířat. Vychází z čistě rostlinných složek a jsou vyráběny z ekologického zemědělství.Podívejte se na naši nabídku zde.

Nabídka přírodních deodorantů

deodeodeo3deo3deo1deo5

* Povinné položky

Zanechte komentář