Recenze: Soaphoria – Herbaphoria maska na obličej, Avril – Kompaktní pudr, Minus 417 – Bahenní šampon

Znáte kosmetiku s bahnem z Mrtvého moře? Já jsem v minulosti měla masku na obličej – právě z bahna z Mrtvého moře a byla má velice oblíbená. Celkově mám přírodní a bio kosmetiku moc ráda a ráda ji i zkouším. Měla jsem možnost vyzkoušet tři výrobky, dle mého gusta. Hned mi bylo jasné, že si vyberu právě výrobky z bahna a nějaký jeden kousek z dekorativky. Nevím, jak to máte vy, ale já jsem zatím nenašla žádný dobrý kousek z dekorativní kosmetiky, který by byl přírodní a zároveň dobrý.


 

07
Jako první se podíváme na zoubek právě zmiňovanému kousku z dekorativní kosmetiky a tím je pudr. Jedná se o pudr od značky AVRIL* v bio kvalitě a v nejsvětlejším odstínu Clair. Od pudru očekávám zejména zmatnění a nějakou mírnou fixaci makeupu. Co se týče odstínu, vybrala jsem si dobře a vyhovuje mi. Pudr nemá žádnou parfemaci. Co se mi na něm líbí je právě to, že by měl být bio. Balení je jednoduché, vkusné a bytelné. Nápisy se neošoupávají, což oceňuji.
Co se týče zmatnění – musím uznat, že není vidět nějaké viditelné zlepšení v porovnání s jinými pudry. Řekla bych, že je o něco slabší než Stay Matte od Rimmel. Já se zkrátka přepudruji a už po půl hodině se zase lesknu. Při pudrování s tímto pudrem tomu nebylo jinak. Zkrátka klasický pudr. Neočekávejte od něj nic extra, ale je jemně namletý, měl by být bio a odstín je fajn. Pokud tedy chcete nějaký pudr v bio kvalitě a neočekáváte od něj velké výsledky, můžu ho doporučit. Pokud však hledáte pudr, který vám zmatní pleť, tento to rozhodně nebude. Alespoň za mě ne.

 
03

Když jsme u toho obličeje, tak jsem si objednala masku a čistič v jednom od značky SOAPHORIA*. Maska je zeleno hnědé barvy a obsahuje různá zrníčka. Dá se použít jako klasická maska, kterou nanesete na obličej a necháte působit a nebo jako čistič obličeje, který rozetřete a poté opláchnete. Já jsem tento výrobek používala pouze jako masku, jelikož mi to tak bylo nejvíce příjemné.
První začnu balením, které se mi zdá naprosto skvělé. Skleněná nádoba, která se dá i po spotřebování masky využít – to je za mě skvělý nápad a velké plus! Na nádobě jsou dvě samolepky a to jedna nahoře a jedna dole. Na té nahoře je napsaný název značky a také to, o jaký výrobek se jedná. Dole je poté složení výrobku a další informace. Oceňuji, že není nádoba celá oblepená, jelikož při dalším využívání půjdou jednoduše sloupnout nálepky nahoře a dole a je to! Nádoba se může dál využít a nemusí se zdlouhavě drhnout miliony nálepek a nápisů. A teď už k samotné masce. Na co je důležité upozornit je to, že díky tomu, že je maska přírodní, je potřeba ji uchovávat v chladu. Já jsem ji měla klasicky v ledničce.

 

01
Po nanesení na obličej jsem měla vždy pocit, že je maska hřejivá. A to i při prvním zkoušení, kdy nebyla právě vyndaná z ledničky. Roztírání jde poměrně snadno. Maska má konzistenci jakési pasty a vypadá na obličeji opravdu nevábně. Vůni bych přirovnala k něčemu mentolovo-bylinnému. Vůně není intenzivní a je příjemná.
Masku jsem nechávala působit kolem 15-30 minut, podle toho, jak se mi chtělo. Nezasychá do žádné „krusty“, zůstane zkrátka skoro v takovém stavu, v jakém ji nanesete. Při smývání masky cítíte to, jak se vám mírně peelinguje pleť, díky obsahu různých zrníček, což je za mě skvělé. Maska obličej krásně vyčistí, mírně prozáří a stáhne přebytečný maz. Žádné začervenání ani podráždění jsem v průběhu používání nepocítila. S maskou jsem tedy spokojená velmi a budu jí ráda dále používat. Masku jsem použila hodněkrát, ale obsah se o moc nezmenšil. Stačí jí opravdu trochu. Jediné, na co si dejte pozor je to, abyste někoho nevystrašili, když si ji nanesete, jelikož opravdu nevypadá dvakrát vábně! A také je docela velký nepořádek v umyvadle při smývání, ale to vem čert, když je maska dobrá. No ne?
 
04 - kopie
A jako poslední jsem zkoušela šampon na vlasy od značky-417*, který je opět s bahnem z Mrtvého moře. Má jednoduché plastové balení, praktické otevírání po zmáčknutí nahoře a příjemnou vůni. Slibuje vysoce kvalitní péči, stimulaci pokožky a zbavení všech nečistot. Dále obnovu pokožky a léčení onemocnění  kůže. Já jsem si ho pořídila primárně na můj problém s lupy. Musím uznat, že při používání šamponu se mi lupy dělaly méně. Ale stále tam byly.
Měla jsem od něj velká očekávání a doufala jsem, že by mě konečně mohl zbavit tohoto problému, ale bohužel se tak nestalo. Nicméně vlasy zanechal objemné, nadýchané a velmi pěkně lesklé. Sama bych si ho ovšem znovu nepořídila a to hlavne díky jeho vysoké cene a neodpovídajícím výsledkum. Znám levnější šampony, které mi také zanechají o trochu méně lupů, objem a lesk vlasů. Škoda. Ale pokud nemáte problémy s lupy a chcete vyzkoušet něco „lepšího“ a s obsahem bahna z Mrtvého moře, jděte v klidu do něj.

 

02
K objednávce mi byly ještě přiloženy dva vzorečky, od značky SOAPHORIA, o kterých jsem vám říkala ve videu. A také vzoreček od značky APOTEKA. A co mě mile překvapilo je to, že jsem našla blogerku Sabinu v přiložených prospektech 🙂 Na blog Sabiny se mužete podívat ZDE.

05

Po celkovém shrnutí tedy mohu konstatovat, že nejvíce ze všech výrobků mi vyhovovala maska, kterou bych s klidným svědomím doporučila. Pudr a šampon bych doporučila tak půl na půl. Pokud nemáte požadavek zmatnění a od šamponu odstranění lupů – jsou to určitě fajn výrobky. Pokud to však máte jako já, spíše bych je nedoporučila. Je to tedy čiste na vašem uvážení. Všechny výrobky naleznete na eshopu ZDE.
06 - kopie
Recenzi napsala blogerka Monika na svém blogu kosmetickerecenze.cz zde.
Autorem příspěvku je null
Publikováno 08. 03. 2016
* Povinné položky

Zanechte komentář