Recyklace II. Tipy: Jak mohu skleněný obal od produktu využít?

V prvním díle Recyklace jsme se věnovali možnosti vrácení obalů výrobci a otázkou, zda je to vůbec ekologické. V druhém díle se pojďme věnovat tomu, jak mohu skleněný obal využít v domácnosti. Máme pro vás osobní tipy, co jsme se skleničkami udělali my.

1/ Květináč

Skleničky od Tělových suflé od Soaphoria jsme využily jako designové květináče na kaktusy a sukulenty. Ty si v nich žijí klidně a pěkně s nimi ladí. Pokud je chcete vidět naživo, mrkněte do naší výlohy, až půjdete kolem nás na Belgické. Všechny se tam ukazují a pyšní.

2/ Sklenička na koření

Skleničku od suflé nebo kokosového oleje opět od Soaphoria můžete využít na sůl, cukr, na bylinky, oříšky, sušené plody, jedna paní nám dokonce říkala, že si do nich dělá domácí paštiky nebo džemy. Je potřeba to ale pořádně vymýt, aby tam nic nezůstalo po kosmetice. Bylo by nejlepší skleničky i vyvařit.

3/ Cestovní balení

Do malých skleniček např. od přírodních deodorantů Mylo si můžete přelít kosmetiku na cesty. Já osobně jsem si tam přelila odličovací mléko od Mylo a vzala si ho takto do letadla. Splnila jsem tak max. limit tekutiny a zároveň jsem díky pevnému víčku měla jistotu, že se nic nevylije nebo nepřeteče.

4/ Obal na vlastní kosmetiku

Skleničky nebo plechové obaly můžete využít, ozdobit si je a použít je na vlastní přírodní kosmetiku nebo na výrobu domácích svíček. Chystáme se s kolegyňkami vyrábět na podzim přírodní sójové svíčky, tak vám je pak nafotíme. Obal s výrobkem je pak pěkný jako vlastní dárek pro někoho blízkého. Můžete si doma vyrobit i vlastní vánoční dárky a bude to velmi osobní a milé.

Do starých plechovek pleťových krémů od Dulcia natural jsme vyrobili Domácí přírodní tělový peeling na tělo s himalájskou solí. Recept najdete na našem blogu

5/ Nádobka na vatové tampónky

Skleničku si můžete hezky nazdobit a můžete si do ní vložit vatové tampónky na odličování a dát si ji do koupelny. Kolegyňka Péťa takhle ve volné chvíli nazdobila skleničku a máme v ní odličovací tampónky pro vás v showroomu v Praze.

6/ Sklenička na kartáčky na zuby

I takto se dá sklenička použít a můžete v ní mít zubní kartáčky. Péťa nám ji takto zase nazdobila do našeho showroomu v Praze.

Určitě vás napadne spoustu dalších tipů. Dejte nám vědět klidně do komentáře, na co skleničky používáte doma vy. V dalším pokračování seriálu Recyklace se dozvíte, kam můžete obaly vyhodit a nebo komu je poslat na další upcyklaci (znovu použití obalového materiálu na výrobu nových produktů např. ze skla se vyrábí vázy, z plastu se dají vyrobit recyklované boty).

Autorem příspěvku je Kristýna
Publikováno 30. 10. 2017
* Povinné položky

Zanechte komentář

  • Veronika

    Dobrý den,

    já využila skleničku od oliv (ta „hubená a vysoká“) 🙂 jako difúzér, ozdobila a polepila, vložila špejle a nalila vůni. 🙂

    Vaše tipy mě také inspirovaly a těším se na další články!

    1. Iwka Catajska

      Dobrý den, paní Veroniko, jééé, děkujeme za tip :). Líbí se mi takovéto kreativní nápady, člověk si sám něco vyrobí nebo vymyslí a má z toho radost. 🙂 Krásný den přejeme za všechny holky z NuSpring.