Reportáž z největšího kosmetického veletrhu Cosmoprof 2017 Bologna

S NuSpring jsme vyrazily ve složení Bea, Ivana a Kristýna do Bologne na největší kosmetický veletrh Cosmoprof. Koná se každoročně v termínu od 17.-20.3. v Itálii. Vyrazily jsme přímo do pavilonu organické kosmetiky. Letos jako novinku připravili pro návštěvníky i bio pavilón. Ostatní pak byly desítky a desítky pavilonů s konvenčními značkami řazenými tématicky nebo podle zemí. Co zajímavého jsme letos našly?

Do Bologne se vždy těšíme. Hledáme inspiraci, novinky a zajímavé značky, které pro vás do České republiky přivážíme. Mnohdy jsme první a jediní, někdy se na vlně svezou i ostatní. Přivítala nás Itálie v plné své kráse. Krásné počasí (20 stupňů), úžasné jídlo a domácí italské víno. Ráno jsme nemohly začít jinak, než vynikající italskou kávičkou, Bea čerstvým pomerančovým džusem a croissantem.

IMG_4119
Ivanka, milovnice výtečné kvalitní kávy, neodolala každé ráno čerstvému šálku
IMG_3929
Nádhernou kavárnu jsme našly v tajuplných uličkách Bologne

Veletrh se koná každoročně v březnu a rozkládá se v desítkách pavilonů. Jako obligátně přírodní kosmetiku najdete jen v jednom pavilonu. Novinkou byl letos bio pavilon. I když se to může zdát jako málo, potkaly jsme spousty stánku a bylo to zejména o hledání a hledání, jelikož ne všechno, co se označuje jako přírodní, je přírodní. Mnohdy hledáte a nenajdete ve složení jedinou přírodní složku. Ani lupa by vám v tom nepomohla. Dokud to nebude nějak uzákoněno, může si každý říkat, co chce.

Podle čeho vybíráme kosmetiku v NuSpring?

  • zkoumáme pečlivě složení, zda v něm není nějaká škodlivá látka
  • produkty ovoníme, vyzkoušíme na sobě, prohlédneme si design, kosmetika vás musí zaujmout všemi smysly
  • testujeme kosmetiku dlouho sami na sobě
  • zjistíme si vše o značce, kdo za ní stojí, komunikujeme přímo s výrobcem
  • když nás zaujme, zařadíme jí, je to však dlouhý proces
IMG_4254

Bologna Fiere Cosmoprof 50. ročník
IMG_4302
Desítky a desítky stánků s kosmetikou na veletrhu Cosmoprof 2017

IMG_3938

IMG_3981

IMG_4054

IMG_4055

IMG_3961

IMG_4280

IMG_4344

Veletrh je spojený i s obrovskou show, kterou značky předvádějí. Můžete tak nahlédnout do jejích improvizovaných dílen nebo na ukázku jejich umění. 🙂 Mnohdy může být i velmi extravagantní.

IMG_3936
Ukázka improvizované parfumérie
IMG_4296
Jak se vyrábějí kosmetické štětce aneb jejich usazení do rukojeti
IMG_4270
Velmi extravagantní líčení na nahé tělo vzbudilo velký zájem kolemjdoucích

To bychom nebyly my, kdybychom se nezastavily za našimi značkami kosmetiky Avril a MiaCalnea, které jsme pro vás do České republiky přivedly. Jako překvapení jsme našly i stánek přírodních parfémů Aimée do Mars, které si našly na podzim loňského roku místo u nás v obchůdku NuSpring.

IMG_4341
Dřevěné škrabky na nohy MiaCalnea jsme našly v pavilónu 26. Vpravo je její majitel a pokračovatel rodinné tradice výroby škrabek Wojtek. Se svou ženou jsou již druhou generací, která o značku pečuje
IMG_4337
MiaCalnea nachystala novinky pro tento rok
IMG_4320
Značka kosmetických pomůcek Podoshop a Mia Clanea je postavena na kvalitní řemeslné práci, ale i radách odborníků z řad kosmetiček, technologů a vědců
IMG_4066
Avril je držitelem certifikace Ecocert, která zaručuje, že minimálně 95% ingrediencí ve výrobcích musí být přírodního nebo z přírodního původu
IMG_4075
Avril je BIO francouzská dekorativní kosmetika, která je na trhu k dostání již od roku 2012. Jako novinky uvedla na trh nové odstíny rtěnek, tužek na oči, laků a první rojasňovač
IMG_4078
Aimée de Mars je francouzská značka přírodních parfémů vyrobených z 21 esenciálních olejů
IMG_4037

Po náročném dni, kdy stojíte 12 hodin na nohou, chodíte od stánku ke stánku, zkoumáte složení (aby v něm nebyla žádná škodlivá složka), testujete, prohlížíte, pak rádi usednete do malé italské rodinné restaurace. Jednu takovou jsme našly i my úplnou náhodou při cestě domů. Měli domácí víno, čerstvé ryby, úžasný, usměvavý personál. Co více si přát?

IMG_4361

IMG_4364