Rozhovor se zakladatelkou přírodní kosmetiky Mylo paní Barborkou

Když jsme uvažovali o zařazení značky Mylo, jasně nás oslovily už na prvního pohled fotografie výrobků. Četla jsem tehdy v recenzích, „Někdy se dívám na vaše fotografie s výrobky jen pro zlepšení nálady, i když si nemohu zrovna nic koupit.“ Musíme to jedině potvrdit. Mylo má překrásné obaly, úžasné 99% přírodní složení, vysoce kvalitní výrobky, které dlouho vydrží. Výrobky nejsou testovány ani vyráběny ze zvířat. Naopak najdete v nabídce i výrobky pro čtyřnohé miláčky. Zakladatelka a výrobkyně Mylo paní Barborka je navíc velmi příjemná, mladá dáma, která miluje svoji práci a dává do ní kus svého srdce.

Jak vás napadlo začít vyrábět kosmetiku Mylo

Nikdy som po tom netúžila a nikdy by mi nenapadlo, že sa výrobou kozmetiky budem raz aj živiť. Keď som bola na materskej, premýšľala som, čo budem robiť. Vedela som, že späť do práce sa vrátiť nechcem. Chcela som robiť niečo, čo ma bude napĺňať. Osud to zariadil tak, že mi moja kamarátka darovala knihu o výrobe mydla a ja som odvtedy po ničom inom netúžila, len po tom, začať sa venovať výrobe. Časom som začala vyrábať okrem mydiel aj inú kozmetiku pre vlastné potreby. A keď som zistila, že mi pomáha, hnalo ma to dopredu.

_13A9946
Autor fotografii z výroby je Martin Šveda.

Které produkty z vaší nabídky byly první, které jste vyrobila?

Úplne prvé bolo levanduľové mydlo Mylo, ktoré som odlievala do formičiek na mufiny.

Jak dlouho trvá vývoj složení produktů?

Je to veľmi individuálne. Napríklad balzam na pery vyvíjam už pol roka a stále nie som spokojná:))))

Jak nové produkty testujete? Radíte se např. s kamarádkami, jestli by jim vyhovovaly?

Rozdávam ich kade tade podľa typu pleti, medzi kolegyne môjho muža, kamarátky, kamarátky kamarátok, ale v prvom rade ich testujem ja.

_MG_6661
Paní Barborka je velmi milá, usměvavá dáma.

Odkud nakupujete přísady do své kosmetiky (ze zahraničí, regionální výrobci, malí farmáři, velcí pěstitelé…?)? Je těžké najít dobré dodavatele s kvalitními přísadami?

Z celého sveta. Pri výbere kladiem dôraz na fair trade, produkty pochádzajúce  z ekologického hospodárstva, nepoužívam palmový olej. Pri vývoji nových produktov som sa zamerala na čisto vegánske zloženie a zaradenie čo najviac lokálnych surovín na úkor ceny, zopár byliniek pestujem aj ja v záhrade, ktorú nestriekame.
_13A9877

Který je váš nejoblíbenější produkt z Mylo? A co mají nejraději vaši zákazníci?

Flóra, používam ju dvakrát denne už rok a pol. Pomohla mojej suchej pleti byť v pohode celý deň a výborne ju hydratuje. Rýchlo sa vstrebáva a má veľa využití. Dokáže dať do poriadku napríklad aj nechty a končeky vlasov. U zákazníkov je najobľúbenejšie Prebudenie od Mylo, ktoré dodáva pleti množstvo vitamínov z olejov ako malinový, šípkový, rakytníkový a pomarančový a mydlo Čierna ovca na problematickú pleť.

Chystáte nějaké novinky do budoucna? 

Áno, momentálne mám na stole asi päť produktov, ktoré mám už dlhšie rozpracované:) V ponuke budú na jeseň a snúbi sa v nich vôňa kávy s vanilkou a grepu s jazmínom. 🙂

IMG_5053
Autorka produktovych fotografii je Alie Lengyelová.

Kde berete inspiraci na vývoj nových produktů?

Snažím sa nesledovať lokálnu konkurenciu a už vôbec ju nekopírovať:) Chcem ísť svojou cestou. Pri navrhovaní nových výrobkov vychádzam z vlastných potrieb, filozofie značky a vlastností, ktoré má produkt spĺňať. Nové nápady na výrobky prichádzajú aj od zákazníkov, s ktorými sa na trhoch rada rozprávam.
Celou nabídku slovenské ručně vyráběné Mylo kosmetiky najdete zde.

Autorem příspěvku je Kristýna
Publikováno 15. 08. 2016
* Povinné položky

Zanechte komentář