Siwak přírodní zubní kartáček

ff774d0bdf8839820bdc33e75e2119daSiwak je česká značka přírodních zubních kartáčků, kterou založil její majitel v roce 2014. Impuls tehdy dostal od své syrské zubařky. Při svých cestách po světě, kde kartáček používají, se pro něj tolik nadchl, že se rozhodl dovážet je do Čech. V  historii lidstva se v průběhu staletí používaly k čištění zubů štětinky, kosti, kořeny nebo právě větvičky stromů. Ve středomoří to býval třeba olivovník, pomerančovník nebo citronovník. Přírodní zubní kartáček Siwak se vytváří z kořenů stromu Salvadora Persica, který roste na plantážích v Pákistánu. Právě tento strom má v sobě  nejvíce blahodárných látek vhodných pro péči o zuby a ústní dutinu (fluoridy, vápník, chlorid, síru, uhličitan sodný, fosfor, vitamín C, kyseliny salicylovou, saponiny, flavonoidy). Tyto látky se používají na výrobu zubních past a vy je při žvýkání kartáčku dostáváte přímo do úst.

„Po celou historii lidstva se používaly k čištění zubů kořeny či větvičky různých stromů. Jen před pár lety  jsme si to přetransformovali v umělohmotný kartáček a zubní pastu. Pojďte se navrátit k přirozenosti, k tomu, co nám příroda sama dává.“

d87d6a9a20c01a4e58a69958c1be5595
Přírodní zubní kartáček Siwak se vytváří z kořenů stromu Salvadora Persica, který roste na plantážích v Pákistánu

Přírodní cesta ke zdravým zubům

Základem je nebát se vyzkoušet a naučit se používat něco nového. Příroda nevymyslela zubní kartáček ani pastu, ale vymysleli jsme to my lidé. V dnešní době je tedy důvod navrátit  se k  tomu, co nám příroda nabízí v čistě podobě. Z přírodního zubního kartáčku navíc není žádný odpad. Jedině obal a pouzdro, které se dá používat dlouhodobě a pak ho můžete jednoduše recyklovat. Siwak může používat celá rodina. Užívání doporučuje i Světová zdravotnická organizace (WHO).

přírodní-zubní-kartáček-siwak-miswak-4
Přírodní zubní kartáček Siwak s obalem

Obsah prospěšných látek v přírodní kartáčku na zuby Siwak

Zatímco pro nás je čištění zubů větvičkou se štětinkami nezvykem, v Asii či Africe tento kartáček používají milióny lidí již  tisíce let. Tento přírodní zubní kartáček ve světě najdete pod různými jmény  Siwak je jedním z nich. Strom Salvadora Persica má oproti citronovníku mnohem větší obsah již zmíněných blahodárných látek a jeho úžasné účinky na zuby jsou prověřené generacemi. Siwak skvěle odstraňuje plak, čistí a bělí zuby (pomáhá i na skvrnky od kávy, červeného vína či cigaret), posiluje dásně, působí proti zánětům a krvácení dásní, zabraňuje usazování zubního kamene a má antibakteriální a antimikrobiální účinky.

Je velmi šetrný k zubní sklovině na rozdíl od umělohmotných vláken. Můžete ho používat kdykoliv během dne jako žvýkačku, bonbón nebo ústní vodu, v práci u počítače, místo sladkostí u televize nebo místo cigarety. Místo nezdravého mlsání, můžete mít krásné a zdravé zoubky.

Přírodní zubní kartáček Siwak

kup 178 kup 179

Autorem příspěvku je Kristýna
Publikováno 01. 08. 2017
* Povinné položky

Zanechte komentář