Stylové látkové pytlíky a tašky na vaše nákupy od Casa Organica

Věděli jste, že v roce 2017 vyprodukovala Česká republika 25,8 miliónu tun odpadu? Je to prý o 4,4% méně odpadu než v roce 2016. I tak se nám zdá číslo jako obrovské. Pojďte s námi měnit svět. Kdy jindy, když ne teď? 

Jak mohu změnit svět?

Každý z nás může svými jednotlivými kroky měnit svět. Tím, že dáme najevo své postoje projevem svých životních cílů, ideí a svým chováním, můžeme pomalu ale jistě měnit svět. Jednotlivec se zdá jako malé nepatrné množství, ale kdyby každý z nás začal pomalu u sebe, věci se pohnou k lepšímu. Celek tvoří masu, ale každý z nás tvoří celek a pokud každý z nás půjde cestou minimalizace odpadu, nezlepšíme tím celou situaci?

Kde začít?

Začít můžeme např. u nákupů. Od roku 2018 platí pro obchody zákaz rozdávání igelitových tašek k nákupům. Jedinou výjimku zatím tvoří mikrotenové sáčky na potraviny. Je to malý krok kupředu. Nedávno jsem šla do jednoho knihkupectví a tam říká prodavač zákazníkovi: „Už nesmíme dávat tašky zadarmo, chcete jí za 1 Kč?“ Tím se ale situace nezlepší. Nad jednou korunou mnoho z nás mávne rukou. K čemu to pak celé mělo smysl?

Pokud to nepochopily některé obchody, co tím bylo myšleno, pojďme to vzít do vlastních rukou my. Můžete začít u věcí denní spotřeby. Co takhle ekologickými sáčky do domácnosti nebo tašky na nákupy z certifikované biobavlny? Nově u nás najdete látkové sáčky, tašky, žínky do domácnosti, odličovací pratelné tampony z biobavlny od české značky Casa Organica (kterou má pod sebou Tierra Verde). Sáčky jsou vhodné na pečivo, byliny, čaje, sušené houby nebo cokoliv, co vás napadne. Pojďte s námi hledat ekologická a šetrná řešení v rámci zero waste. Pojďte s námi chránit přírodu. Sáčky můžete opakovaně prát, pokud se zašpiní. Vydrží dlouhá léta, dokud jí nezničíte.

Látkové sáčky a tašky Casa Organica jsou vyrobené pouze z přírodní biobavlny s GOTS certifikátem (vyrobeno za férových podmínek). Nabízí ekologického pomocníka do domácnosti. Tašky a pytlíky si můžete vzít na každodenní nákupy a šetřit tisíce igelitových sáčků, které končí každý den v koši.

Co je to Zero Waste?

Zero Waste je pojem z angličtiny a znamená Nulový odpad. Tento životní směr/postoj se snaží minimalizovat odpad, který vytváříme. Snaží se podpořit opětovné využívání všech zdrojů tak, abychom co nejméně produkovali odpad, který by nešel recyklovat. V rámci něj se lidé snaží snížit objem odpadu, materiálu, ale i toxických látek, které vytváříme. Podporuje recyklaci, upcyklaci nebo nejlépe minimalizaci odpadu. Jeho cílem je, abychom tu po sobě nenechali na Zemi nic, co nejde opětovně využít. V poslední době se o tématice začíná čím dál více mluvit i v médiích a my jsme rádi za každou snahu, která mění konvenční myšlení. Nebo se jedná spíše o návrat do minulosti, kdy jsme žili více v souladu s přírodou?

I my se snažíme minimalizovat odpad

I my se snažíme minimalizovat odpad vlastními činy. Zařazujeme postupně ekologické výrobky do své domácnosti. Nechceme jen kázat, ale jít příkladem. I proto máme s sebou hrneček na kávu s sebou. I proto mne uvidíte neustále se skleněnou lahví na vodu. Vodu v PET lahvích vůbec nekupujeme. I proto nakupujeme do látkových sáčků nebo tašek, které nosíme na nákupy. I proto chodíme na trhy a snažíme se podporovat lokální výrobce. Každým krokem se snažíme dostat k ideálu a posunout sebe nebo ostatní někam dál.

Ekologické sáčky a tašky z biobavlny od Casa Organica

 

 

 

 

Autorem příspěvku je Kristýna
Publikováno 13. 03. 2018
* Povinné položky

Zanechte komentář