Suchá pleť

Staráte se pečlivě o svou pleť, ale vaše snaha stále nenese to správné ovoce? Díváte se na krásné modelky z plakátů, ale jejich dokonalá pleť je vám desítky mil vzdálená? Zatímco vaše kamarádky se jen zběžně starají o svou pokožku, vy se snažíte a stále nedosahujete svých cílů? Nebojte se, nejste v tom samy! Stejně jako vy trpí suchou kůží tisíce žen po celém světě.

Suchá pokožka patří do čtyř základních typů pleti. Jejím nejčastějším problém je snížená produkce mazových žláz. To způsobuje zmenšenou tvorbu kožního ochranného filmu a ztrácení vlhkosti. Kůže je následně napjatá, suchá, podrážděná a často praská. Zejména v jarních a podzimních měsících trpí změnou klimatu. Přecházíte z teplé místnosti ven do chladného počasí a větru, který pleť vysušuje. Je to jako v začarovaném kruhu. Jak z něho ven?

Čím je suchá pokožka způsobena?sucha pleť

Některé dispozice jsou geneticky dané, a pokud jste zdědila suchou pokožku, je to vlastnost, která je neměnná. Pak nezbývá než se ubrat tou správnou cestou a být důslední v péči o ní. Mnoho faktorů se dá ovlivnit a i se špatnými dispozicemi můžete dosáhnout díky péči skvělých výsledků.

Suchou pokožku ale může způsobit hned několik vlivů, se kterými můžete něco dělat. Příkladem je nedostatek nutričních látek v potravě, málo tekutin, kouření, či špatné kosmetické výrobky a následná péče. Mnoho žen používá nesprávné výrobky, které naopak ještě pleť vysuší, nebo ji nedodají žádné potřebné vitamíny. Stejně jako si vybíráme boty podle velikosti, i pleť potřebuje péči, která ji sedne.

Špatná péče vede ke ztenčení ochranné vrstvy pokožky

kosmetika-listopad_minus417
Bahenní maska krásy perfektně vyčistí pleť do hloubky a pomáhá k její regeneraci. Je velmi příjemná a jemná.

Suchá pleť bývá přecitlivělá a ne každý výrobek ji sedí. Mnohdy reaguje podrážděně a rychle na ni vyskáče vyrážka, zčervená. I když se na některých krémech píše, že jsou hydratační, rychle je vsaje a necítíte, že byste ji vůbec kdy mazali. Tento typ pokožky má navíc sklon k rychlejší tvorbě vrásek. Suchou pleť je potřeba si hýčkat. Není to ledajaká pleť, ale pořádný fajnšmekr. Směřujte svou péči k výrobkům pro suchou a citlivou pleť bez parabenů (Parafinum Liquidum) a minerálních olejů, které jsou vyrobené z ropy.

Ochranná vrstva pokožky se při nesprávné péči a používání špatných kosmetických výrobků ztenčuje. Zaslouží si proto vaši správnou péči. Genetiku sice nezměníme, ale několik věcí přesto udělat můžeme. Rady jak pečovat správně o svou pleť se dozvíte v pokračování tohoto článku – Jak pečovat efektivně o suchou pleť?

 Tip na kosmetiku pro suchou pleť

maska
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

* Povinné položky

Zanechte komentář

  • Horská Anna

    prosím o radu, mám velice suchou a citlivou pleť, byla mi diagnostikována dermatitida a snad i růžovka … ráda bych vyzkoušela kosmetiku z Mrtvého moře – bahenní mýdlo -417 a zklidňující pleťový krém -417, ale nevím, zda je to pro mne vhodné, prosím o sdělení a pokud je to možné o zaslání vzorečků k vyzkoušení …
    zdravím, následně zašlu další údaje a moc děkuji …

    1. Iwka Catajska

      Dobrý den paní Anno, na dermatitidu bych Vám doporučila Vámi vybrané 2 produkty. Na růžovku pak BIO růžová voda Dulcia, Šípkový krém na obličej s provitaminem B5 Dulcia a Výživná čisticí emulze Dulcia. Minimálně alespoň ten krém. Jinak tato voda i čisticí emulze je dobrá i na dermatitidu. Pokud byste ráda produkty vyzkoušela, můžete se zastavit v našem kamenném obchůdku NuSpring na Belgické 27, Praha 2 nebo nám napište na mailík pomuzeme@nuspring.cz své kontaktní údaje pro zaslání vzorečku. 🙂 Krásný den přeji.

  • Jarka Zabova

    Prosim o vzorek zdarma na velmi citlivou plet. Nesnasim nic, ihned se osypu.
    Dekuji.
    J.Zabova
    Na Belidle 945
    Tyniste nad Orlici
    51721
    Dekuji Vam.
    Jarica

    1. Iwka Catajska

      Dobrý den paní Jarko, a o co přesně byste měla zájem? O krém, něco na čištění? Kterou značku? Pokud byste ráda produkty vyzkoušela, můžete se zastavit v našem kamenném obchůdku NuSpring na Belgické 27, Praha 2 nebo nám napište na mailík pomuzeme@nuspring.cz své kontaktní údaje pro zaslání vzorečku. 🙂 Krásný den přeji.

  • ladislava dunkova

    prosim o zaslani vzorku kremu na adresu dobromilice 107 okr prostejov

    1. Iwka Catajska

      Dobrý den paní Ladislavo, napište na mailík pomuzeme@nuspring.cz své kontaktní údaje pro zaslání vzorečku a přesně o který máte zájem. 🙂 Krásný den přeji.