Otestovali jsme 100% přírodní samoopalovací krém. Může samoopalovák bez chemie fungovat?

Ačkoliv miluju slunce a bronzovou pokožku, snažím se myslet hlavně na své zdraví a s opalováním to nepřehánět. Ale co si budeme povídat, alabastrově zářící nožky nevypadají v letních šatech nic moc. Mám bohaté zkušenosti s řadou konvenčních samoopalovacích krémů z drogerií. Některé nebyly špatné, ale skoro na každém mi vždy něco vadilo. Zejména to bylo obarvování oblečení a nelibá vůně. Z některých se mi až zvedal žaludek. Nemluvě o syntetickém složení, na které jsou běžné opalovací prostředky opravdu bohaté.

Proto jsem byla zvědavá, zda čistě přírodní samoopalovací krém opravdu dokáže vykouzlit na mém těle opálení. A také na to, jak dlouho vydrží a jestli po něm nebudu cítit tak, že se budu stydět vylézt ven. Pořídila jsem si samoopalovací tělové mléko od výrobce české bio kosmetiky Nobilis Tilia a rozjasňující tónovací krém na obličej od Zuii Organic. Tento tónovací krém se sice neřadí mezi samoopalovací krémy, ale chtěla jsem na léto lehký denní krém, který by mi i nahradil make-up. Přečtěte si, jak jsem byla spokojená.

Letní oblečení si žádá bronz

Samoopalovací mléko Nobilis Tilia

Samoopalovací tělové mléko Nobilis Tilia slibuje rovnoměrné „opálení“, které se dostaví do 24 hodin a vydrží 7 až 10 dní. Díky přírodnímu složení je zcela šetrné k pokožce, kterou i hydratuje a regeneruje. Složkou díky, které by mléko mělo mít opalovací efekt je Dihydroxyaceton. Ten se získává z rostlinných zdrojů, jakými jsou cukrová řepa a cukrová třtina nebo fermentací glycerinu.

Začněte peelingem

Než začnete s aplikací samoopalovacího krému, udělejte si peeling, abyste se zbavili odumřelých kožních buněk a šupinek. Já jsem použila pouze lufu, ale mám ověřený i citrusový peeling od Soaphoria. Chcete-li se držet značky, zkuste Jemný peeling Nobilis Tilia s lávovou zemí. Máme na něj skvělé reference. A nebo si vyrobte jednoduše peeling z kávového lógru a pár kapek oleje nebo třeba himalájské soli.

Před nanesením samoopalovacího krém si udělejte peeling

Samoopalovací mléko jsem testovala na nohách i rukou a dekoltu. Krásně se roztírá a co mě moc mile překvapilo je i vůně. Je opravdu jemná, nevtíravá. Připomíná mi bylinky. Ačkoliv výrobce uvádí, že viditelný efekt se projeví do 24 hodin, já jsem ho pozorovala už za 2 hodiny. Pokožka mi skutečně jemně zhnědla. Druhý den jsem si však řekla, že by se mi líbil ještě o něco tmavší odstín, a tak jsem se natřela znovu. A hned další den mi kamarádka řekla, že jsem pěkně opálená. Tak vida…změnu nepozoruji pouze já.

Samoopalovací tělové mléko Nobilis Tilia zhnědne až po rozetření na pokožce

Já jsem s tímto samoopalovacím mlékem od Nobilis Tilia nadmíru spokojená. Nedělá fleky na těle, ani na oblečení a povlečení. Má příjemnou vůni a pokožka po něm vypadá přirozeně opálená. Není po něm napnutá, naopak mi připadá vláčnější.

Samoopalovací efekt spatříte už po 2 hodinách

Dalším pozitivem je cena. 100 ml zakoupíte jen za 234 Kč. S množstvím to není nutné přehánět, takže vám určitě nějakou dobu vydrží.

Ač se jedná o tělové mléko, od našich zákaznic víme, že ho rády používají i na obličej. Dokonce i na citlivé pleti je dobře snášen.

Výdrž: je to už 6. den po první aplikaci samoopalováku Nobilis Tilia a mé nožky vypadají stále snědě. Takže za mě jednoznačně (opálený) palec nahoru. Zakoupit si ho můžete ZDE.

Rozjasňující tónovací bio krém Zuii Organic

Pro opálený efekt obličeje jsem zvolila Bio rozjasňující krém od Zuii Organic s tónovacím efektem. Je pečující a můžete ho používat místo denního krému i make-upu. Na léto by to tedy měl být ideál. Obsahuje bambusovou šťávu, máslo z kakaovníku, bambucké máslo a jiné blahodárné oleje a rostlinné výtažky. Téměř všechny jeho složky jsou bio.

Bio rozjasňující krém Zuii Organic tónuje pleť okamžitě

Tento tónovací krém není samoopalovací, tedy s odlíčením v podstatě odlíčíte i toto „opálení“. Nicméně efekt dělá perfektní a okamžitý. Pleť po něm vypadá nejen opálená, ale i rozzářená a sjednocená. Posuďte na fotografiích, které od sebe dělí asi 3 minuty. Nemám na sobě žádný make-up, pouze tento tónovací krém.

Pleť bez make-upu po nanesení Rozjasňujícího krému Zuii Organic

Tónovací krém Zuii Organic (80 ml) zakoupíte za 525 Kč ZDE.

Suma sumárum: Nevěřila bych, že 100% přírodní bio kosmetika bez jakékoliv syntetiky může mít takto dokonalý samoopalovací efekt. Oba testované produkty mají navíc hydratační a pečující účinky, takže jimi můžete nahradit krémy na tělo i obličej. Za mě win-win.

Autorem příspěvku je Romana
Publikováno 25. 06. 2020
* Povinné položky

Zanechte komentář

  • Lenka Balharová

    Dobrý den, krém si určitě koupím, jsem nadšená. Při další objednávce objednám. Chtěla jsem se Vás ale zeptat, dostala jsem k narozeninám rukavici na samoopalovací krém, nemáte s ní nějaké zkušenosti? Já bych i bez rukavice měla obavy, jak si třeba namazat ruce navázat na krk, abych neměla fleky? Mám právě s tím ne moc dobré zkušenosti. Na obličej s krémem problém nemám.
    Moc Vám děkuji za případnou pomoc.
    \Váš věrný zákazník
    Lenka

    1. Já si krém roztírám pouze rukama, ale za to velmi důkladně. A fleky nemám nikdy. Pak si dlaně opatrně umyji vodou a mýdlem. Kolegyně používá rukavici a prý to s ní jde také namazat snadno a bez fleků. Určitě se ničeho nebojte. I kdyby nastal nějaký problém, tak odstín krému není po první aplikaci na pokožce až tak výrazný, takže žádná katastrofa nenastane 🙂 Romana