Tipy a vychytávky pro líčení od vizážistky Alex

Proměňte svou denní rutinu líčení v zábavu. Odhoďte všechna pravidla. Máte za to, že rtěnka se používá jen na rty? Myslíte si, že stačí rozetřít jeden odstín make-upu štětcem do dálky a máte hotovo? Víte, jak rozjasnit pleť? Alex vám poradí jednoduché triky ze zákulisí profesionálního líčení. Zkuste je a uvidíte, že vás líčení budeme mnohem více bavit.

Vizážistka Alex nám prozradila tipy a triky ze zákulisí profesionálního líčení, o který se příliš nemluví. Pro Nuspring však udělala výjimku a tak nám to nedalo a museli jsme je pro vás hned sepsat.

Rtěnka jen na rty? Ale kde pak…

Také máte za to, že rtěnka se používá hlavně na rty? Kde jinde taky, asi vás stejně jako mne napadne. Alex mi prozradila, jak se dá rtěnka využít i jinak. Vymalujte sytě rty a pak si vezměte stejný odstín rtěnky a vystínujte jím oční víčko. Dejte si jen lehce rtěnku na prst a jemně kopírujte kontury pohyblivého očního víčka. S odstínem buďte opatrní. Červené a výrazné tóny mohou na očí vypadat jako byste byli nemocní. Proto stínujte s jemností a lehce. Stačí dodat očím jen lehce barvičku. Tu samou barvu rtěnky pak můžete použít i na konturování lícních kostí místo tvářenky. K jednoduchému, vzdušnému líčení nepotřebujete x produktů. Stačí jich pár a kvalitních a vystačíte si s nimi.
DSC_2538

DSC_2546

Raz, dva,tři

Ne, nebojte se, nebudeme tu počítat nebo si hrát s čísly na shovku. Ale trojka se pro vás od teď může stát memotechnickou pomůckou. Pokud se chystáte vystínovat obličej bronzerem a dodat mu projasnění a žár, pamatujte si číslo tři. To je tvar od čela k lícní kosti a od lícní kosti k bradě, který budete stínovat. Opravdu to funguje, hned jsme vyzkoušeli.
DSC_2513
DSC_2495

 Ťup, Ťup, Ťupkáme

Make-up bychom nikdy neměli štětcem roztírat po obličeji, ještě k tomu různými směry. Pak vznikají mapy a velké rozdíly mezi barvou na obličeji a na krku. Měli bychom štětcem dělat krouživé pohyby a ťupkat. Tím se make-up lépe zapracuje do pokožky a make-up je tak přirozenější. Nezískáváme tak masku, ale přirozený efekt. Pokud máte vidět hrany a přechody mezi obličejem a krkem, nebojte se. Dá se s tím něco dělat. Stačí, když si vezmete k ruce pudr nebo bronzer a přechody lehce přepudrujete a vystínujete.
DSC_2471

 Jak si udělat dobře černou linku na oči?

Většina žen si neumí udělat dobře linku na oku. Dělají různé ocásky od oka, které dělají oko smutné nebo nepříliš dobře vypadající. Horní linku  na oku bychom měli dělat co nejvíce na pohyblivé víčku téměř u řas tak, aby nebyla vidět pokožka. Ale černá linka kopírovala linii řas. Linku neděláme jedním tahem celou, ale zatím si uděláme pohyblivé víčko. A když ho máme, tak uděláme spodní linku, která vždy kopíruje spodní linii oka, jako by pokračovala dál nad oko. Poté linku několikrát obtáhneme a vystínujeme vrchní linii k prodlouženému oku.
DSC_2549
 
 

Autorem příspěvku je Kristýna
Publikováno 29. 07. 2016
* Povinné položky

Zanechte komentář