Trápí vás suché vlasy ?

Také vás trápí suché, zplihlé vlasy bez života? Máte polámané konečky? Ať se snažíte jak chcete, stále se vám nedaří jim dýchnout trošku života? Pojďte si s námi přečíst tipy a rady, jak získat krásné a lesklé vlasy. Přinášíme vám navíc skvělé tipy na domácí masky.
Suché a zplihlé vlasy mají hned několik důvodů. Může to být důsledek suchého léta – slunečního záření a koupání v moři či chlorované vodě. Sluneční záření totiž nepůsobí jen na naši pleť, ale i kořínky vlasů, které oslabuje.
Dalším důvodem je špatná péče, nebo přílišné namáhání vlasů. Časté barvení chemickými barvami, používáním kosmetiky s chemickými složkami (př. tenzidy – tzv. pěnidla, která mají za úkol, aby šampony pěnily, avšak mohou způsobit svědění, vyrážkou, lupy atd.), kulmování, natáčení, fenování na vyšší teploty, tvořením různých drdolů a účesů, kdy jsou vlasy svázané a dochází k jejich přetržení. Jak takové suché, poškozené vlasy zblízka vypadají? Jsou nerovné, přetrhané a zblízka vypadají šupinatě. Jsou nepoddajné a nelesknou se, jelikož se na nich světlo neodráží.
 

Zásady správné péče v pěti krocích

shutterstock_140345299 rez

a

Nejdůležitější je si uvědomit, co děláte špatně. Zda je váš problém ve špatné péči, nebo jste si vlasy poničili jednorázově – např. na dovolené. Pokuste si osvojit šetrnou péči a opravdu se o vlasy pečlivě starat.

1/   Neměli byste si vlasy mýt příliš horkou vodou. Vzpomeňte si, když jdete ke kadeřníkovi, také používá spíše teplou-vlažnou vodu. Při jejich oplachování nezapomínejte na vodu studenou až vlažnou, která na ně působí nejlépe a vlasy nevysušuje.

2/   Vlasy při mytí nezaknocujte a zbytečně „nedrhněte“, netahejte. Použijte kvalitní šamponbuď tuhý nebo tekutý šampon na suché vlasy. Jemně jej vmasírujte ke kořínkům vlasů a promasírujte. Poté opláchněte. Po každém koupání v bazénu nebo v moři, nezapomínejte vlasy oplachovat. Dlouhodobým a opakovaným máčením si vlasy ničí a ztrácí lesk. Poté po každém mytí vlasů naneste kondicionér, který pomáhá nejen k lepšímu rozčesávání, ale zároveň vlasy vyživuje a navrací jim sílu. Kondicionér umí obnovit strukturu vlasu a regeneruje vlasy skutečně do hloubky.

HAIR COLLECTION_1
Kolekce šamponů a kondicionérů od izraelské značky kosmetiky z Mrtvého moře Minus 417.

3/   Po každém mytí nesahejte ihned po fenu. Pokud je léto a teplo, můžete vlasy nechat volně uschnout. Rozhodně byste je neměla drhnout ručníkem do sucha, nebo fenovat na vysoké teploty. I když pospícháte a potřebujete si je rychle vysušit, zapněte si raději šetrnější program na sušení vlasů a chvíli počkejte, než vlasy zabalené do ručníku pustí tu největší vlhkost.

4/   Nezapomínejte vlasům dodávat vitamíny a minerály. Pro vlasy jsou důležité vitamíny A (ve vajíčkách, špenátu, rybách, mléčných produktech) ,B (v luštěninách a obilovinách) a zinek (v mase a vajíčkách). Vitamín A je pro vaše vlasy pomocník, který vás chrání před zbytečným mazem. Kromě této funkce působí blahodárně na pokožku vlasů. Vitamín B chrání vlasy před lupy a UV zářením, které působí na naše vlasy po celý rok. A brání vlasy před vypadáváním. Zinek zabraňuje vypadávání vlasů a podporuje jejich růst.

5/   Dopřejte jim jednou týdně pečující masku, která jim dodá lesk, sílu, hydrataci a vitalitu. Můžete zkusit recepty na naše domácí masky, nebo sáhnout po již hotových regeneračních maskách s vitamíny a minerály z Mrtvého moře.

Jak suché a poškozené vlasy znovu oživit?

Pokuste se dodržovat výše popsané rady péče o zdravé vlasy. Jestli si můžete vybrat mezi chemickou kosmetikou a přírodní, zvolte raději přírodní vlasovou kosmetiku bez obsahu chemických látek, syntetických konzervačních látek a barviv. Právě přírodní kosmetika na vlasy dodává vlasům vitamíny a minerály a navrací jim sílu a energii.

Tuhý šampon na suché a zničené vlasy od přírodní značky Soaphoria.

 
V nabídkách najdete kvalitní regenerační masky, šampony i kondicionéry, které dokáží vlasy regenerovat a vyživit. Navraťte jim zpátky sílu. Pokud najdete řadu kosmetiky, která vám vyhovuje, používejte celou řadu. Jeden výrobek na druhý navazuje. Pokud byste používala chemické šampony a zkoušela regenerovat vlasy přírodní cestou, neúčinkovalo by to. Jestliže se rozhodnete s vašimi vlasy něco dělat, vydržte. Do pár týdnů uvidíte výsledky sama. Pojďte vyzkoušet naše tipy na domácí masky, které pomohou suchým vlasům bez života.
 
 

Tipy na domácí masky 

Banánová maska na vlasy
Budete k tomu potřebovat 1 banán, 2 lžičky medu a trošku olivového oleje. Banán rozmixujte a přidejte k němu zbylé ingredience. Vše důkladně promíchejte. Masku si aplikujte na vlasy po celé jejich délce a nechte 15 minut působit. Poté opláchněte.
 
Olivovo-vaječná maska na vlasy
K vytvoření masky vám stačí jedna polévková lžíce olivového oleje a jedno našlehané vajíčko. Obě ingredience pečlivě smíchejte v misce. Poté jemně vetřete do vlasů a nechte 30 minut působit. Následně smyjte vlažnou vodou. Maska je skvělá na poničené a suché vlasy.

shutterstock_116205556
Avokádo

 
Avokádovo-medová maska na vlasy
Připravte si jedno avokádo, jednu lžičku mandlového oleje a dvě lžičky medu. Avokádo našlehejte spolu s medem a olejem. Vytvořte si v misce zábal a ten aplikujte po celé délce vlasů. Poté nechte působit 20 minut. Následně opláchněte. Maska je perfektní na suchou vlasovou pokožku.
 
 

* Povinné položky

Zanechte komentář