Trápí vás vypadávání vlasů, lupy nebo seborea?

Trápí vás kožní problémy ve vlasech jako jsou lupy nebo seborea či nadměrné vypadávání vlasů? Sepsali jsme pro vás tipy na oblíbené a osvědčené produkty od našich zákazníků. Máme na ně dobré ohlasy a tak jsme vám připravili celkový přehled. Často se nás totiž ptáte, co je nejlepší na vypadávání vlasů? Jaká kosmetika je vhodná pro vlasy trápící lupy nebo seborea? Naturfyt bio Přírodní BIO šampon 11 bylin pro růst vlasů

Jaké jsou příčiny vypadávání vlasů?

Věděli jste, že máme kolem 100 tisíc vlasů, přičemž denně nám vypadá v průměru kolem 90 vlasů? Pokud vám začaly vlasy padat ve větším množství a máte pocit, že je s tím na čase něco dělat, pojďme si dát pár tipů, co s tím.  Jak to zastavit a proč nám vlasy padají?

Padání vlasů u mužů způsobují nejčastěji hormonální změny, věk, stres, ale i dědičnost. Co způsobuje časté vypadávání vlasů u mužů v tzv. koutech na hranicích čela a spánku se nedá jednoznačně říci. Nejčastěji tento jev vidíme u bělochů, nejméně je patrný u mongoloidních typů.

U žen je vypadávání vlasů způsobeno nedostatkem estrogenu – ženského hormonu, vlivem hormonálních změn ( v těhotenství, přechodu …), stresem, nedostatkem železa, špatnou funkcí štítné žlázy, špatným a nešetrným zacházením s vlasy, nedostatkem či přebytkem vitamínu A a selenu. Ženy v průběhu plodného období problémy s pleší většinou nemají. Po přechodu (kdy je funkce vaječníků v ústupu) a mužské pohlavní orgány se u nich mohou dostávat do popředí, se může začít objevovat plešatost nebo růst bradky.

Celý článek k této tématice najdete na našem blogu.

Nejlepší produkty na vypadávání vlasů

Náš osobní tip, co pomáhá na růst vlasů?

„Z  mé zkušenosti jednoznačně pomáhá henna. Má kamarádka má závažné onemocnění a hodně ji padají vlasy, protože podstupuje biologickou léčbu. Vyzkoušela bezbarvý odstín henny, který ji moc pomohl a vlasy začaly krásně růst. To samé jsem měla i u sebe. Mám velmi jemné vlasy a malý objem. Od té doby, co používám hennu mám mnohem větší objem, vlasy krásně rostou a po roce a půl je jejich kvalita někde úplně jinde.“

Kristýna z NuSpring

Jaké jsou příčiny seborei?

Seborea též seboroická dermatitida nebo seboroický ekzém je chronické kožní ekzematické onemocnění, které se projevuje zarudlou svědící pokožkou s mastnými šupinami (tzv. mastné žluté šupiny) u někoho krustami. Právě šupinky mohou být mokvající a mohou se postupně olupovat. Objevuje se na místech s větším výskytem mazových žláz jako je hrudník, vlasy, tváře, kolem uší, víček atd. Seborea se objevuje u 2/3 kojenců a může se projevit pak kdykoliv v pubertě nebo dospělosti. Ve 3.týdnu až 3.měsíci postihuje miminka zejména ve vlasové oblasti. U dospělé populace se objevuje už jen u 3-5%. Příčinou seborei může být nadprodukce mužských pohlavních hormonů, kvasinková infekce, poruchy ve výživě, ale i genetické dispozice. Objevuje se právě na místech s vyšší produkcí kožního mazu.

Ponio Tuhý šampón s ichtamolem a pyritiónem zinku

Jaké jsou příčiny lupů ve vlasech?

Lupy jsou větší částečky odumřelé kůže, které se objevují na hlavě a odpadávají v nadměrném množství. Oproti běžným odumřelým kožním buňkám neodpadávají v mikroskopických velikostech, ale ve větších celcích a proto jsou tolik vidět. Mohou se objevit na mastné i suché pokožce. Lupy mohou vznikat nevhodnou dráždivou vlasovou kosmetikou (vysušující), špatným oplachováním pokožky po mytí šamponem nebo kondicionérem, stresem, studeným počasím, suchým vzduchem v místnosti, nedostatkem vitamínů, nadměrnou konzumací tučných nebo sladkých jídel, nadměrným množstvím kvasinek, plísní v organismu …

Ponio Tea tree a lemongras tuhý šampón proti lupům

Bojujete s lupy nebo seboreou? Jaké produkty se osvědčily vám? Dejte nám vědět do komentáře, který z přípravků vám pomohl. Budeme rádi za inspiraci.

Autorem příspěvku je Kristýna
Publikováno 05. 11. 2018
* Povinné položky

Zanechte komentář