Woodway ekologické bambusové kelímky na kávu

Woodway ekologické bambusové kelímky na kávu

Slovinskou značku Woodway založili Anja a Alen, kterým vadilo, kolik plastu se denně vyhazuje a že planeta je jím úplně zanesená. Největší problém viděli v jednorázových kelímcích na kávu, čaj nebo studené nápoje. Věděli jste, že průměrná doba životnost jednoho plastového kelímku je menší než 30 minut?

Takový čas stačí na to, abychom vypili svůj nápoj a kelímek vyhodili. Jeho rozklad ale trvá min. 450 let a možná se nerozloží vůbec. To ještě nevíme, protože tak dlouho zatím plastové materiály nejsou v oběhu. Přitom se každý rok vyhodí přes 100 miliard jednorázových kelímků, které ani ne po 30 minutách končí v koši a na staletí v přírodě…

Woodway ekologické bambusové kelímky na kávu

Woodway – ekologické bambusové kelímky na kávu

A tak přemýšleli, co s tím. Nakonec je napadlo vyvinout bambusové kelímky na kávu, čaj nebo studené nápoje. Z jakého materiálu ale? Jelikož byli oba zanícení pro ekologii, napadl je bambus. Proč právě bambus? Protože je to jedna z nejrychleji rostoucích rostlin na světě. Může za den vyrůst až 60 cm. K jejímu pěstování nejsou potřeba žádné pesticidy ani chemické složky. Roste sám jako divý. Nejvyšší bambus prý měří přes 40 metrů. Je to jedna z nejudržitelnějších plodin na světě. Tak proto! Navíc můžete kelímky Woodway používat stále do kola. Každý den si do něj vařit svůj oblíbený nápoj na cestu do práce nebo o víkendu na výlet. Až ho už nebudete chtít, tak ho můžete spálit na ohníčku nebo ekologicky zlikvidovat třeba v kontejneru na biologický odpad. A poslat ho do bio nebe.

Woodway ekologické bambusové kelímky na kávuWoodway ekologické bambusové kelímky na kávu

Autorem příspěvku je Kristýna
Publikováno 11. 04. 2019
* Povinné položky

Zanechte komentář