Jak zabránit přírodním mýdlům v rozbřednutí na umyvadle?

Základem přírodních mýdel od našich výrobců jsou másla (bambucké, kakaové, mangové) a oleje (ricinový, kokosový, mandlový atd.) plus bylinky atd.. Díky tomu mají úžasné hydratační schopnosti. Nejde je však položit na umyvadlo nebo klasickou mýdelničku kvůli jejich olejovému základu. Ideálním řešením je podložka z lufy nebo SoapLift z bio plastu.

Lufa podložka na mýdlo

Dva tipy z praxe, které se nám osvědčily: Lufa a mýdlenka SoapLift

Přírodní podložka Lufa zabraňuje rozbřednutí mýdla

 

„Při používání přírodního mýdla je potřeba mít mýdelničku s odtokem (dírkami) nebo přírodní podložku z lufy či bioplastu. Musím přiznat, že na mýdelničce s odtokem jsem měla mýdlo i tak měkké a celé rozbředlé. I když měla mýdelnička dírky,  kterými měla voda odtékat a vše mělo být v pořádku. Tato zkušenost by mne osobně asi odradila od používání přírodního mýdla. Kolegyně Ivanka mi doporučila Lufu od Redeckeru, která krásně saje vlhkost, voda pod ní odtéká, mýdlo zůstane vcelku, suché,  není rozbředlé a umyvadlo je čisté. Pokud jste měli stejný problém, tak za mne dávám tento praktický tip, který vám snad pomůže.“

Kristýna Šourková z NuSpring

Lufa - podložka pod mýdlo

Co je to vlastně lufa a jak se získává?

 

Lufa je tropická popínavá rostlina (rostoucí v Asii a Africe), která je přiřazovaná k tykvovité čeledi. Na světě existuje celkem 8 druhů luf. Vzhledem je velmi podobná našim okurkám. Jak se ale z rostliny stane kosmetická pomůcka? Její plody jsou oblíbené jako zelenina. Pokud neskončí na talíři, tak jsou ze zralých plodů druhu Lufy válcovité vyráběny přírodní houby. Zralé plody se ponoří do nádoby s tekoucí vodou, která má porušit plod, aby z nich dostali semínka a měkké části. Potom pevnou část plodu suší a čistí, by z nich vyrobili různé kosmetické pomůcky.

Soap Lift – 100% přírodní mýdlenka

 

Americkou značku Soap Lift objevila naše kolegyně Ivanka, když hledala nějaké ekologické alternativní mýdlenky. Velmi se nám líbil celý koncept značky, ale i design.

Soap Lift - 100% přírodní mýdlenka

Nejedná se jen o krásnou 100% přírodní mýdlenku na umyvadlo, ale navíc šetří mýdlo a je balena jen v recyklovatelném papíru. Soap Lift mýdlenka je vyrobena z bio plastu na bázi kukuřice. Neobsahuje BPA ani ftaláty. Mýdlenky splňují všechna nařízení REACH.

A jak to funguje?

Mýdlenka Soap Lift umožňuje odtoku vody a díky cirkulaci vzduchu pod mýdlem, pomáhá, aby bylo mýdlo mnohem rychleji suché. Díky tomu se snižuje úbytek mýdla a to vydrží mnohem déle, než když mokré a rozbředlé leží v klasické keramické nebo plastové misce na mýdlo. Navíc si můžete Soap Lift sestříhat do požadovaného tvaru a velikosti přesně podle tuhého přírodního mýdla, které používáte.

Přírodní mýdlenky a mýdla

 

Mýdlenka SoapLift z bioplastu udržuje správnou strukturu mýdla.Mýdlenka SoapLift z bioplastu udržuje správnou strukturu mýdla.Mýdlenka SoapLift z bioplastu udržuje správnou strukturu mýdla.Lufa Redecker přírodní podložka na mýdlo Mýdelnička Redecker bukové dřevoNerezové pouzdro na mýdlo Hydrophil      

 

Autorem příspěvku je Kristýna
Publikováno 08. 03. 2018
* Povinné položky

Zanechte komentář