Návod – základní péče o pleť pro muže

Pánské kvarteto pro krásnou a zdravou pleť

Základní péče o pleť pro muže. Připravili jsme základní tipy pro péči o pánskou pokožku. Muži jsou totiž zvláštní kategorie v péči o sebe pro sebe sama. Vždyť to znáte sami. Po čisticím gelu natož masce sáhnou jen výjimečně. A jejich nejvěrnějším kosmetickým společníkem je leda tak sprchový gel (nebo mýdlo :-)) Při tom nejčastěji mají mastnou pleť, která potřebuje pravidelnou péči.

1/ Správné čištění pleti pro muže je základ. Opravdu nezapomínejte čistit pleť dvakrát denně. Začnete vyčištěním pokožky pomocí Čistící pěny pro všechny typy pleti, která odstraňuje nečistoty na obličeji, prach a smog, který se za celý den na ni usadí. Zároveň obsahuje řadu výživných vitamínů, působí antioxidačně a pleť zklidňuje a tonizuje. Oblíbenou „mužnější“ alternativou tuhé mýdlo od slovenské značky Ponio – Pánský klub. Mýdlo má příjemnou dřevitou vůni a je vhodné jak pro čištění pleti, tak i celého těla.

Stačí pouhých pár kapek vmasírovat do obličeje
Pleťový olej pro muže voní po pačuli a pomeranči, 1295 Kč

2/ Následně aplikujte Bio pleťový olej pro muže, který dodá pokožce výživu na celý den, nevysušuje, rychle se vstřebá, zklidňuje a zvláčňuje pokožku. Pokud vám pleťové oleje nevyhovují, doporučujeme praktický Krém 2v1 na tělo a obličej pro muže s obsahem Aloe Vera a Baobabu. Po holení naopak doporučujeme použít Balzám po holení pro muže od Nobilis Tilia, který je šetrný k pleti a nezpůsobuje vyrážky. Má úžasnou vůní, která je lehce kořeněná a svěže citrusová zároveň. Obsahuje vzácný tamanu olej a jojobový olej, které zklidňují pokožku po holení.

Sada přírodní kosmetiky pro muže Nobilis Tilia
Nobilis Tilia – Dárková sada pro muže Pro Drsoně i Krasoně, 624 Kč 312 Kč

3/ Jednou týdně dopřejte své pokožce kvalitní vyčištění pleti od všech nečistot a toxinů usazených v těle. Vyčistěte póry skutečně do hloubky a regenerujte ji třeba s Enzymatickým peelingem. Aktivní přírodní enzymy doslova požírají odumřelé kožní buňky a vyčistí vaši pleť skutečně do hloubky aniž by narušily přirozený ochranný film pokožky.

4/ Zakládáte si na svém mužném porostu nejen během Movemberu? Pak neopomeňte péči vousy i pokožku pod nimi. Pro stimulaci růstu i hloubkovou výživu aplikujte 2-3x týdně sérum pro bradu a vousy Kapitán od Mylo. Pokud hledáte produkt, který nejen vyživí váš porost, ale zároveň vám jej pomůže zkrotit, zkuste Balzám na bradu a vousy Šuhaj od stejné značky. Tento balzám nejen vyživuje pokožku a zanechává vousy příjemně jemné, ale funguje jako styling a zafixuje vousy do požadovaného tvaru. 

Mylo - sérum Kapitán, 279Kč
K péči o pleť pro muže patří neodmyslitelně i péče o vousy – Sérum Kapitán stimuluje růst vousů a vyživuje, 279 Kč

Základem péče o pleť pro muže by měla být:  čisticí pěnapleťový olej nebo hydratační krém pro mužebalzám po holení (nejen) pro muže a enzymatický peeling

Volitelně doplňte péči o: tonikum a sérum nebo balzám na bradu a vousy.

Autorem příspěvku je null
Publikováno 22. 09. 2015
* Povinné položky

Zanechte komentář