Značka slovenské přírodní kosmetiky Ponio

ponio logoZa přírodní slovenskou ručně vyráběnou kosmetikou značky Ponio stojí mladá výrobkyně Ivana Zuzinová. Už jako malá milovala chvíle, kdy sbírala s maminkou bylinky a v duchu si představovala, jak jednou z nich vyrobí něco úžasného. Dětská fantazie pracovala, a když pak byla větší, tak doma s vařečkou a hrncem vytvářela v kuchyni svá vlastní mýdla. Sice přitom připálila pár starých hrnců, ale už se jí v duchu tvořila myšlenka, jak jednou vytvoří svou vlastní řadu kosmetiky. Začalo to mýdly a postupem času se rodily další a další nápady.

„Mým cílem je přinášet nová řešení – šetrnější, efektivnější, zachovávající kvalitu látek z přírodních zdrojů. Vyrábět poctivé výrobky, bez bombastických zavádějících nápisů.

Ponio – slovenská značka ručně vyráběné kosmetiky

Nápady jsou jedna věc, ale její realizace je věc druhá. I když Ivana snila a plánovala různé druhy kosmetiky, vyvinout jí, to je věc druhá. Za prací ruční výroby stojí spoustu činnosti jako výběr kvalitních bylinek a látek, které přináší tělu účinky. Ale i proces zpracování, vývoj nových produktů, návrhy obalů, prodej a spoustu dalších činností. Ivana je chvíli manažerkou, chvíli vědkyní, fotografkou, textařkou a někdy uklízečkou. To, co dělá, ale miluje a splnil se jí jeden velký sen.

Kosmetiku vyrábí Ivanka ručně. V nabídce od Ponia najdete přírodní mýdla, masážní kostky (místo tělového mléka), deodoranty, šampony i kondicionéry. Snaží se připravovat jarní a letní či podzimní a zimní limitované edice. Postupně vyvíjí další produkty, cesta je to ale dlouhá, pokud chcete, aby za nimi stála kvalita. Všechny receptury a postupy na výrobu kosmetiky Ponio má vlastní. Výrobky vyrábí v menším množství, aby byly čerstvé a poctivě vyrobené.

P1010375_1024x1024
Cukrová pivoňka s rakytníkem přírodní mýdlo Ponio

Obsah účinných látek v kosmetice Ponio 

Cílem Ponio je vyrábět a přinášet unikátní, nová řešení, která jsou účinnější, šetrnější a hlavně zachovávají kvalitu látek z přírodních zdrojů. Ivana chce vyrábět poctivé výrobky, které jsou kvalitní a na nic si nehrají. Nechce nějaké neuvěřitelné názvy, nebo produkty, kde ani nevíte, co v nich je. Proto je všude uvedené složení výrobků. Mýdla, která tvoří základ nabídky, jsou vyráběna klasickou metodou ručně za studena, která udržuje vyšší podíl olejů. Proto jsou její mýdla vhodná i na velmi suchou pleť, kterou krásně hydratují. Mýdla neobsahují umělá barviva a vůně, živočišný tuk či palmový olej. Místo něj raději používají kakaové máslo, které je možná dražší, ale hlavně kvalitní.

b-3146132_e29db1a4b9_1024x1024
Citrón a rozmarýn kopřivový tuhý šampón Ponio

Jak vypadá paní Ivanka z Ponia?

 

DSC_0092-001
Výrobkyně a zakladatelka Ponia Ivanka Zuzinová

Proč si zamilovat kosmetiku Ponio?

  • ručně vyráběná přírodní kosmetika
  • je vhodná i na citlivou pleť
  • není testována na zvířatech, pouze na lidech 🙂
  • zachovává kvalitu látek z přírodních zdrojů
  • neobsahuje umělá barviva a vůně, živočišný tuk, palmový olej …
  • výrobky vyrábí v menším množství, aby byly čerstvé a poctivě vyrobené
  • je veganská
  • poctivá ruční výroba

Top produkty z Ponia

pon pon1 pon2kup40kup41kup42kup43kup44

Autorem příspěvku je null
Publikováno 27. 07. 2017
* Povinné položky

Zanechte komentář