Menu
Hledat
Oblínené
Oblíbené
Oblínené
Košík
Košík

Váš košík je prázdný.

Značky
Domů
>
Zdravé potraviny
>
Chutné mlsání
>
Kaše, vločky, krupice a müsli
>
PROBIO Krupice špaldová celozrnná BIO

PROBIO Krupice špaldová celozrnná BIO

PRO-BIO
Značka: PRO-BIO Kód produktu: PBIO210066

Produkt byl přidán do oblíbených.

  • Krupice ze starého druhu pšenice v biokvalitě. Jedná se o nahrubo umleté zrno obilí.
  • Špaldová krupice se výborně hodí na zahušťování polévek a krupicovou kaši.
  • Špaldová ranní krupicová kaše je vydatnější, výživnější, voňavější.
  • Když jídlo připravíte z celozrnné krupice, může mít tmavší zabarvení, než jste zvyklí.
  • Tmavší barva ale neubírá pokrmu na chuti, právě naopak.
  • Celozrnná krupice krásně voní i dobře chutná.

Využití:

  • kaše - z krupice můžete připravit chutnou kaši, v našem časopise Dobroty jaro 2016 najdete tipy, jak kaši sladit, čím ji ochutit nebo co do ní přidat
  • zahušťování - krupice patří mezi skvělé pomocníky při zahušťování, hodí se především do polévek
  • knedlíky, halušky, noky - krupici dobře využijete i při přípravě vařených příloh
  • nákyp - z krupice uvařte hustou kaši, nechte ji vychladnout a zamíchejte do ní žloutky a ušlehaný sníh z bílků, do zapékací formy vrstvěte tuto směs střídavě s ovocem, poté nechte vše zapéct 15 minut na 200 °C, při podávání můžete dozdobit sirupem

Krupice je nahrubo umleté zrno obilí. Mezi krupicí a moukou je rozdíl pouze v hrubosti mletí. Hrubá mouka je o něco jemněji namletá krupice.

Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní vyrábí například alternativní kávovina jako náhražka kávy.

PRO-BIO je první český výrobce a významný dodavatel širokého sortimentu kvalitních biopotravin. Značka BIOHARMONIE zahrnuje základní suroviny jako luštěniny, mouky, těstoviny nebo olej. Společnost se snaží vrátit do českých kuchyň zapomenuté tradiční plodiny jako je právě pohanka nebo jáhly a špalda. PRO-BIO provozuje vlastní moderní mlýn s ohledem na ekologické zemědělství.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Složení:
PŠENICE ŠPALDA*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Postup: 60 g pšeničné krupice zvolna přisypte do 500 ml vařícího mléka. Za stálého míchání vařte 1 minutu.

Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1576kJ/372kcal. Tuky: 1,7 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3 g. Sacharidy: 73 g, z toho cukry: 1,5 g. Bílkoviny: 13 g. Sůl: 0,01 g

Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a rel. vlhkosti vzduchu nejvýše 75 %.