Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Více informací zde.

Rozumím
menu
0
0 Kč
0
MENU
+420 730 175 266 Po-Pá 8-16:30 hod.
(poradenství)
+420 734 750 003 Po-Pá 8-17:00 hod.
(objednávky)
0
prázdný
Zpět na seznam

COUNTRY LIFE Shoyu sójová omáčka (500 ml)

COUNTRY LIFE Shoyu sójová omáčka

Najeďte na obrázek pro zvětšení

COUNTRY LIFE Shoyu sójová omáčka (500 ml)


  • tradiční sójová omáčka
  • ze sójových bobů, pšenice a fermentačního činidla
  • výrazné aroma a lehce nasládlá chuť
  • prohloubí a zvýrazní chuť jakéhokoliv pokrmu
  • bez zvýrazňovače chuti, barviv a umělých sladidel

02:36:50am

Cena: 124 Kč 124 Kč
Dostupnost: Skladem poslední 3 ks
Doručení:
Domů bez obalů po Praze (doručení v den objednávky nebo si čas sami zvolíte): dnes
Osobní odběr v NuSpring: dnes
Ostatní dopravci: zítra v úterý 27. 7.

Zvolte počet kusů

-
+
Vložit do košíku

Mrzí nás to, ale nemáme požadovaný počet kusů skladem.

Vyřeší tento produkt Váš problém? To nedokážeme 100% určit. Vyplňte prosím typ Vaší pleti a věk, abychom Vám mohli s jistotou říci, která kosmetika je pro Vás nejlepší.

Typ pleti

Věk

Jste si jisti? Produkt je určený pro jiný typ pleti () a věk (), než pro Vaši (). Největší účinek uvidíte u kosmetiky, která je určena přímo pro Vaši pleť.
  • Popis
  • Shoyu pochází z Číny a je jí už 2 800 let. Postupně se rozšířila do celé jihovýchodní Asie a nyní je tradiční součástí asijské kuchyně. S obyčejnou levnou „sójovou omáčkou“ nemá ale nic společného. Shoyu neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla.

    Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), je ještě chuť pátá – umami. Označuje se jako „lahodná“, „chuť zralosti“ a zvýrazňuje chuť pokrmu. Tato pátá chuť je obsažena i ve fermentovaných výrobcích – tedy i v sójové omáčce shoyu.

    V Dobrotách léto 2013 se na straně 4–6 a 12–13 dočtete bližší informace o fermentovaných sójových produktech a dalších japonských produktech. Zde naleznete další zajímavé informace o výrobě a tipy na použití japonských fermentovaných specialit – shoyu, tamari a miso.

    Tipy na použití:

    • čínská shoyu polévka s shitake a rýží
      recept je popsán zde
    • rýžový salát s rajčaty
      recept je popsán na straně 20 Dobrot léto 2013
    • zeleninové soté
      recept je popsán na straně 9 Dobrot léto 2013
    • zálivka s kešu
      lehce rozmixujte 2 lžíce shoyu, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíci balzamikového octa a hrstku kešu ořechů
    • dresink na salát
      smíchejte sezamový olej, shoyu, agávový sirup, jablečný ocet
      dresink je výborný na rukolový salát s avokádem
    • jednoduchý dresink na salát
      smíchejte shoyu s olivovým olejem a octem
    • restovaná hlíva úsřičná
      hlívu restujte na troše olivového oleje, když jsou houby napůl hotové, přidejte shoyu a dokončete restování
    • marinády
      na zeleninu, maso i ryby
      shoyu smíchejte podle chuti s medem nebo javorovým nebo agávovým sirupem, potřete surovinu směsí a pečte v troubě nebo grilujte
      výborná je glazovaná cuketa, dýně nebo mrkev
    • pokrmy založené na rajčatech (např. omáčky na těstoviny)
      shoyu potlačí kyselost rajčat a prospěje celkové chuti pokrmu
    • polévky, omáčky, zeleninové směsi...

    Rozdíl mezi shoyu a tamari:
    Shoyu a tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo.

    • vyrábí se rozdílným způsobem – tamari vzniká jako vedlejší produkt při výrobě klasické miso pasty
    • tamari je vyráběna z přirozeně bezlepkových surovin
    • tamari je tmavší, hustší a má bohatší a výraznější chuť

    Výroba shoyu:
    Pro výrobu sójové omáčky shoyu jsou potřeba sójové boby, pšenice, fermentační činidlo koji (Aspergillus oryzae) a sůl.

    1. Sójové boby se nejprve uvaří a poté smíchají s opraženou a nahrubo rozdrcenou pšenicí. Do této směsi se přidá fermentační činidlo koji. Jeho úkolem je nastartovat kvasný proces.
    2. Směs se na tři dny umístí do speciální inkubační místnosti zvané Muro, kde lze snadněji udržovat teplotu a vlhkost vzduchu potřebnou pro správné nastartování fermentace.
    3. Poté se směs smíchá s mořskou solí a vodou a umístí do velkých cedrových kádí.
    4. V kádích shoyu zraje po dobu 18-24 měsíců, směs se pravidelně míchá.
    5. Když je směs zralá, lisuje se a následně filtruje.
    6. Nakonec se omáčka hodinu ohřívá na 80 °C. Tato pasterace je součástí tradičního postupu výroby. pečlivě se při ní hlídá, aby nebyly zničeny cenné enzymy.

    Voda, SÓJOVÉ BOBY (26,1 %), PŠENICE (15,8 %), mořská sůl (14,1 %), alkohol (0,8 %), fermentační činidlo (Aspergillus oryzae).K dochucení pokrmů.

    Kalorická hodnota/energie (na 100g):300kJ/70kcal. Tuky: 0,3 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 8,7 g. z toho cukry: 2 g. Bílkoviny: 8,7 g. Sůl: 13,66 g

    Skladování: Na chladném a suchém místě. Chraňte před slunečním světlem.
    Legislativní zařazení: Sojový výrobek - tekuté ochucovadlo.

    Japonsko

  • Video
  • Hodnocení zákazníků
  • O značce

Pro dokonalý efekt
doporučujeme použít...

Přihlášení
nebo
Přihlásit přes facebook
 
Nová registrace
Zapomenuté heslo
Jaké výhody pro vás plynou z registrace?
Dárkový poukaz na první nákup v hodnotě 100 Kč. Slevu můžete uplatnit při nákupu nad 1500 Kč.
Vzorečky kosmetiky zdarma ke každému nákupu.
Pravidelné zasílání novinek a tipů, jak pečovat právě o váš typ pokožky.
Získáte jako první okamžitý přehled o všech slevách, akcích a výprodejích.
Jednodušší a rychlejší proces nakupování.
Přehlednější kontrola všech objednávek.
Doporučit e-mailem