Jak se na podzim starat správně o pokožku?

Pokožka bývá po létě dehydrovaná od sluníčka a vysokých teplot. Častý výskyt ve slané, chlorované vodě, pak vystavení se na sluníčku a nakonec působení potu a mnohých dalších aspektů může pokožku dráždit. Na podzim pak můžete pociťovat, že je vaše pokožka zašedlá, bez života, suchá, šupinatá, mdlá. Na podzim navíc naše pleť potřebuje jinou péči. Jak se správně starat na podzim o pokožku? Pojďte se podívat na pár tipů.

 Regenerujte nejprve pokožku

VITALIZING PEELING MASK 808
Oživující peelingová maska perfektně vyčistí pleť a zbaví ji odumřelých kožních buněk.

V létě vystavujete pokožku vysokým teplotám, potu, prašnému prostředí, vodě, suchu a mnohým dalším aspektům. Právě ty mohou ucpávat póry, dehydrovat pokožku a působit na stav pleti. Většina z vás v létě navíc péči zanedbává. Jste na dovolené a nechce se vám s sebou brát kompletní péče o pleť. Vyrážíte za dobrodružstvím na vodu, do hor, cestujete po městech a kdo by myslel na to, že se má večer odlíčit, když se mu nechce. Asi to znáte všichni. Ale…
Pleť pak může být dehydrovaná, zašedlá, mdlá, bez jasu. Pravidelná péče je jedním z hlavních pomůcek pro krásnou pleť. Opravdu stačí jen 2 krát denně dodržovat základní pravidla péče o pleť a uvidíte, že výsledky se dostaví.
Pojďte pleti pomoci na podzim k rychlejší regeneraci pomocí pleťových peelingů nebo masek, které hloubkově vyčistí pleť. Zbavte ji prachu, mazu, nečistot, které se usadí hluboko v pórech pokožky a ucpávají ji. Dovolte, aby vaše pokožka mohla dýchat a měla krásný zlatavý a zdravý nádech. Zařaďte tedy kromě čištění pleti ráno a večer i 1-2 krát týdně peeling nebo pleťovou masku, která oživí vaši pokožku.

Hydratujte pomocí výživnějších krémů

ochrany krem proti mrazu
Ochranný krém proti větru a chladu ochrání pokožku v zimě před větrem, chladem, ale i silným slunečním zářením.

Zatímco v létě používáte spíše lehčí krémy s lehčí texturou, na podzim je potřeba sáhnout už po hutnějších krémech. S přílivem chladných dnů pokožka ztrácí vlhkost a nezadržuje vodu v pokožce.
Vítr, déšť, přechody do teplých místností s působením radiátorů a suchého vzduchu pokožku vysušují. Dopřejte ji tedy hutnější krémy, které obsahuje vitamíny, minerální látky a pomohou udržet vodu ve vrstvách pokožky. Dulcia např. vyvinula krém přímo do chladného počasí proti větru a mrazu, který obsahuje směs kvalitních olejů. Vytvoří tak ochrannou vrstvu pokožce, která není přímo vystavena vlivům počasí.

13627128_555386834649145_6897118104263040361_nNáš tip, co se nám osvědčilo na podzim a v zimě

S kolegyní jsme od podzimu, kdy šlo v kanceláři topení, používali Bylinnou osvěžující a hydratační
vodu od Havlíkovy apoteky. Krásně hydratovala a neobjevila se nám suchá místa a šupinky. Vyzkoušejte ji i vy. Nově ji Havlíkova apoteka vyrábí ve dvou velikostech, které se hodí i do kabelky.

Nezapomínejte stále na ochranu před sluncem

VITAMIN MOISTURIZER FOR DRY SKIN_1 802
Hydratační krémy s minerály z Mrtvého moře od značky -417 obsahují SPF 20.

Sluneční paprsky působí na naši pleť po celý rok. Nejen v létě, jak se většina mylně domnívá. Dopřejte ji tedy ochranu proti UVA a UVB paprskům alespoň v hodnotě SPF 6. Vycházejte vždy z typu vaší pleti, jestliže je citlivá na sluneční záření, použijte vyšší ochranný faktor.
Proč se chránit proti slunečním paprskům? Nejen, že se můžete spálit, můžete podnítit vznik pigmentových skvrnek, vrásek, ale i různých alergií. Ochrana před ním vás nic nestojí, stačí se jen podívat, jestli má krém ochranný faktor a vybrat si jej podle svých potřeb.

 Nejlepší čas pro odstranění pigmentových skvrn

12144689_1021004611283602_293006459949809112_n
Bělicí maska pro krásnou pleť Minus 417. Koncentrovaná a hustá výživná maska s obsahem kyseliny kojic, která potlačuje tmavé pigmentové skvrny způsobené věkem a sluncem.

Na podzim a na jaře je nejideálnější doba na odstranění pigmentových skvrn, které mnohdy vznikají právě v létě. Pokud vás tedy trápí pigmentové skvrny a rádi byste se jich zbavili nebo se je pokusili alespoň zesvětlit, sáhněte po řadě kosmetiky určené přímo na pigmentové skvrny.
Objevte kosmetickou řadu od Minus 417 s kyselinou kojic, která má skvělé výsledky v zesvětlení, zmírnění či odstranění pigmentových skvrnek. Celou nabídku kosmetiky na pigmentové skvrny najdete zde. Podívejte se na článek Jak se zbavit pigmentových skvrn, kde se dozvíte všechny příčiny vzniku a co se s tím dá dělat zde.

Autorem příspěvku je Kristýna
Publikováno 19. 09. 2016
* Povinné položky

Zanechte komentář